Грьонинген се дърпа за Велдвайк, точи се за трансферна сума от ЦСКА

Грьонинген се дърпа за Велдвайк, точи се за трансферна сума от ЦСКА

Novsport

24-05-2018, 08:11

Спортният директор на Грьонинген Рон Яне отрече, че клубът възнамерява да се разделя с нападателя Ларс Велдвайк, който през последните дни е спряган за ново попълнение на ЦСКА.

Велдвайк пристигна в София в края на миналата седмица. Той бе и на трибуните на стадион "Българска армия", където изгледа победата на червените с 1:0 над Берое в последния кръг от шампионата.

Велдвайк обаче има договор с Грьонинген до лятото на 2020 година. През февруари той бе изваден от състава на първия тим след конфликт с треньора Ернест Фабер. Отборът ще има нов наставник от следващия сезон и това може да промени ситуацията около бъдещето на нападателя. Според Рон Яне информациите, че Велдвайк ще премине в ЦСКА, не отговарят на истината.

"Не знам откъде идва тази информация, дори не знам дали е бил в София", коментира Яне в интервю за rtvnoord.nl.

"Никой от ЦСКА не се е свързвал с нас, за да водим преговори за трансфера на Велдвайк. Той има договор с клуба и няма как да си тръгне без трансферна сума", добави спортният директор на Грьонинген.

Според информацията в холандските интернет издания след краткия си престой в София Велдвайк е заминал на почивка със своето семейство в Марбея.

Интересното е, че на пресконференция на 18 май (петък) същият Рон Яне обявява, че шаранът е свободен да си търси нов отбор. От тима дори са били склонни да го пуснат без пари. Сега обаче ситуацията се е променила.

Според авторитетното местно издание De Telegraaf нападателят ще е под наем в ЦСКА. Самият футболист засега запазва мълчание относно бъдещето си.

Както е известно, ЦСКА проявява интерес и към централния защитник Стивън Перейра (24 г.). През последните 3 години той е носил екипа на втородивизионния ММВ Маастрихт, но сега е със статут на свободен агент и иска да направи крачка напред в кариерата си.

Източник: Novsport

Последни новини