Добри новини за Левски! Костов в игра преди Нова година

Добри новини за Левски! Костов в игра преди Нова година

Novsport

13-11-2019, 08:21

Треньорският щаб на Левски получи добри новини. Вчера стана ясно, че нападателят Станислав Костов е много близо до завръщане в игра. Очаква се до седмица благоевградчанинът да започне тренировки наравно с основната група, съобщи dsport.bg. Това означава, че таранът ще може да бъде на разположение на Петър Хубчев за някои от последните мачове на есенния дял на първенството. Той за сините приключва на 15 декември, неделя. Тогава те гостуват на Локомотив Пловдив на "Лаута". В момента двата тима водят битка за второто място, като след поражението от Ботев Пд Левски остана трети, на точка зад железничарите.

Станислав Костов не е бил на терена от 1 август. Тогава той започна като титуляр в реванша от Лига Европа срещу кипърския ЛЕК Ларнака, който бе загубен с 0:4 на "Герена". След това получи дълга почивка от клуба, за да се възстанови от травма в областта на адукторите, която го измъчваше още от пролетния полусезон. Медикаментозното лечение обаче не даде резултат и се наложи Костов да бъде опериран в Германия в началото на миналия месец. Рехабилитацията му протича по програма, изготвена от лекари в мюнхенска клиника. Очакваше се той да бъде напълно готов за старта на зимната подготовка, но лечението му върви по-добре от очакваното и той ще е на разположение на Петър Хубчев по-рано.

През миналия сезон 28-годишният Костов бе голмайстор на първенството - вкара 24 гола в 35 двубоя за сините. През настоящата кампания обаче не успя да се изяви, тъй като бе измъчван от травмата. Той взе участие едва в 5 мача - 3 в елита и 2 в Лига Европа, в които така и не успя да се разпише.

Източник: Novsport

Последни новини