Етър излиза за място в шестицата срещу Ботев

Етър излиза за място в шестицата срещу Ботев

Novsport

25-11-2018, 08:28

Мобилизацията в Етър за днешното домакинство на Ботев Пловдив е на краен предел.

При успех „болярите“ ще се наместят в шестицата, което е достатъчен стимул за възпитаниците на Красимир Балъков.

Преди паузата великотърновци измъкнаха ценна победа с 1:0 при гостуването на Верея. В две от предишните си домакинства те стигнаха до два успеха, като успяха да запазят мрежата си суха - 3:0 над Славия и 1:0 над Витоша Бистрица. В последния си мач на "Ивайло" те бяха победени с 1:4 от Лудогорец.

На върха на атаката на Етър ще започне Фло Боджадж, който се намира в отлична форма. "Поставихме начало на възраждането на търновския футбол, заедно трябва да продължим напред!", гласи призивът на Красимир Балъков до феновете на „виолетовите“ за двубоя.

Неговият колега Николай Киров разполага с всичко най-добро за мача. По време на паузата в първенството лекарският щаб на Ботев успя да вдигне Густаво Афонсо и Стивън Петков. Последният ще бъде на върха на атаката на жълто-черните. Той ще бъде подкрепян активно от национала Тодор Неделев, както и от Антонио Вутов. Няма да е изненада и ако Афонсо започне.

Вчера Ботев тренира веднъж на базата си, след което потегли за Търново. Сред 18-те за двубоя попадна и юношеският национал Кристиан Добрев.

В последното си гостуване Ботев бе сериозно разклатен - поражение с 1:4 от Левски на "Герена". Канарчетата са амбицирани да покажат далеч по-силно представяне и да се приберат с трите точки, като продължат да таят надежди за тройката.

Мачът Етър – Ботев Пд стартира в 12:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт. 

Източник: Novsport

Последни новини