Кайзер разкри: Лудогорец ме потърси, но не исках да чакам

Кайзер разкри: Лудогорец ме потърси, но не исках да чакам

Novsport

06-06-2019, 16:11

От Лудогорец разговаряха с мен, но е трудно да се каже, че това беше оферта. По скоро бих го нарекъл предварителен разговор. След като реших, че няма да продължа договора си с Ботев Пд, не исках да чакам и затова съм в Шльонск. Клубът беше най- бърз и демонстрира изключително професинолно отношение, разкри вече бившият вратар на "жълто-черните" Даниел Кайзер пред полското издание plprzegladsportowy.pl. 

Футболистът подписа договор за две години с клуба от Вроцлав. Той ще се бори за титулярно място с Якуб Слович. 

"Очаквам с нетърпение това съперничество. Никога нищо не ми е било дадено, трябваше да се справям сам", обясни вратарят, който досега не е играл в първата полска лига. 

Кайзер замина за България директно от втородивизионния Рибник и първоначално беше резерва в Ботев. Отне му обаче по-малко от година да се пребори с Иван Чворович за място под рамката и впоследствие се превърна в любимец на Бултрасите.

"Това, което ми се случи в Пловдив, дори ме замая, но беше хубаво, разбира се. Мога да говоря само със суперлативи за българите. Те често са бедни, но се усмихват, хора, които могат да се наслаждават на живота. Когато ходех със съпругата си на ресторант или в магазина, редовно получавах подаръци. На пазара дори ни даваха ягоди и магданоз без пари. Това кара човек да се наслаждава на останалата част от деня", разказва Кайзер за престоя си у нас.

Освен че се бори за място в състава на Ботев с Чворович, той също така е трябвало да свикне с жегата.

"Тъй като пристигнах през юни, едва през септември почувствах облекчение. В Ботев тренирахме рано сутрин или късно вечер. Трудно беше да се издържи, тъй като в десет часа сутринта вече беше 30 градуса", продължава полякът.

"В българската Първа лига средната посещаемост е две хиляди зрители и то предимно на мачовете столичните Левски и ЦСКА. Най-слабите отбори привличат по 400-500 зрители на трибуните", каза още Кайзер.

Източник: Novsport

Последни новини