Левски дръпна на ЦСКА след разгром срещу Витоша (СНИМКИ)

Левски дръпна на ЦСКА след разгром срещу Витоша (СНИМКИ)

Novsport

21-09-2018, 21:55

Левски спечели с 4:0 домакинския си мач срещу Витоша Бистрица от 9-ия кръг на Първа лига. Така "сините" дръпнаха с три точки пред ЦСКА на върха в класирането. Утре "червените" играят с на Ботев (Враца) в Монтана.

Тимът на Славиша Стоянович изигра много добър мач. Преди почивката футболистите му създадоха множество положения, но реализираха само един гол, дело на завърналия се сред титулярите Давид Яблонски. През второто полувреме Йерсон Кабрал и Станислав Костов на два пъти бяха точки за "сините", които се забавляваха на терена. Григор Долапчиев от гостите оформи крайния резултат

Левски поведе още в 3-ата минута. Яблонски засече с глава центриране от корнер и направи безпомощен вратаря на гостите - 1:0.

Окрилени от ранното попадение, "сините" наложиха тотален натиск и могат да съжаляват, че на почивката не се прибраха с поне 3-4 гола аванс.

В 14-ата минута Яблонски пропусна, а две след това контра на домакините завърши с подаване на Габриел Обертан към Жеркон Кабрал, който финтира съперников защитник и стреля.  Блестяща изява на вратаря Василев не позволи на "сините" да увеличат аванса си.  Последва удар с глава на Яблонски след центриране на Мариани. Вратарят на Витоша обаче отново спаси.

Станислав Костов пък не успя да засече във вратата успореден пас на Обертан в 22-ата минута.

Витоша организира първа си по-опасна атака след половин час игра. Иван Вълчанов стреля по диагонала, но Мартин Полачек извади топката с върха на пръстите си.  Малко след това отново Вълчанов пробва късмета си, но не уцели вратата. 

Пет минути преди почивката Обертан пропусна. Мариани подаде към французина, който от дузпата стреля покрай лявата греда на Василев.

Второто полувреме започна с два далечни изстрела на Кабрал. И в двата случая вратарят на Витоша спаси. При третия опит обаче холандецът не сбърка - 2:0 в 51-ата минута. Заслуга за попадението има и Паулиньо, който направи отличен самостоятелен пробив и подаде на Кабрал.

В 63-ата минута Паулиньо си спечели дузпа и въпреки че публиката скандираше името на Обертан, бразилецът застана зад топката и сам изпълни наказателния удар. Той обаче би слабо и Василев улови.

След това на сцената се появи Станислав Костов, който заби още два гола. В 65-ата минута той засече подаване на Мариани за 3:0, а в 73-ата асистенцията беше на Милош Цветкович.

Витоша се добра до почетно попадение, за което вина има и вратаря на Левски Мартин Полачек. Лазаров центрира и Долапчийски стреля слабо с глава. Неубедителната намеса на стража обаче позволи на топката да влезе във вратата му.

Източник: Novsport

Последни новини