Левски и Берое излизат в мач без значение

Левски и Берое излизат в мач без значение

Novsport

24-05-2019, 08:38

Всички мисли на спортно-техническия щаб на Левски са насочени към баража за Лига Европа. Той ще е във вторник, 28 май, от 20:00 часа на Терена" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. В него сините ще срещнат седмия в класирането в Първа лига.

Именно през призмата на срещата за евроквота ще мине днешното гостуване на Берое. Двубоят в Стара Загора започва в 17:15 часа. Както и да завърши той, двата тима няма да променят класирането си в първенството. Затова по-скоро сблъсъкът е за чест. А в него Георги Тодоров възнамерява да даде шанс на доста младоци.

Опитните Николай Михайлов, Живко Миланов, Кали Тиам и Станислав Костов въобще няма да пътуват за Стара Загора. Затова сините ще са с доста променен състав. На вратата ще е Николай Кръстев, който за първи път ще пази в първенството този сезон. Пред него в отбрана ще са Милош Цветкович, Деян Иванов, борещият се за нов договор Седрик Унтонджи и Луи Нганиони. За Цветкович това ще е последният двубой като титуляр за сините - сърбинът напуска след края на сезона.

В центъра на полузащитата ще си партнират привлеченият от Берое през зимата Мартин Райнов и швейцарецът Давиде Мариани. Пред тях ще е Станислав Иванов, който в предишните мачове бе ползван като дясно крило. Вместо него на фланга ще е 19-годишният казахстанец Еркебулан Сейдахмет. По другото крило ще е 16-годишният Мартин Детелинов Петков, който през тази пролет 6 пъти се появи на терена като резерва. На върха на атаката ще е Валери Божинов, за когото също това може да е последен мач със синята фланелка.

В групата ще е пълно с още юноши. Резервен вратар ще е Петър Иванов. Сред 17-те ще са левият бек Ивайло Иванов, централният защитник Томислав Папазов, крилото Мартин П. Петков, както и нападателят Марин Петков, който е роден през 2003 година.

В последните два мача Левски загуби от Берое - с по 1:2 на „Герена" и Стара Загора. Сега сините ще пробват да прекъснат негативната серия с експериментален състав. Въпреки че резултатът надали ги вълнува толкова, защото погледът им е насочен към вторник.

Треньорът на Берое Александър Томаш пък има проблеми по окомплектоването на състава. Освен на трайно контузените Георги Ангелов, Владимир Гаджев и Вандерсон той няма да може да разчита и на Яя Меледже, Карлос Охене, Никита Баранов и Педро Еуженио. Първият е наказан за мача с Левски, а останалите също лекуват травми и няма да се рискува с участието им в мача.

В групата попаднаха петима от юношите на клуба - Валентин Иванов, Стоян Иванов (от тима до 19 г.), Георги Маджаров (от тима до 17 г.), Пламен-Андрей Апостолов и Христомир Иванов (от тима набор 2003).

Томаш иска Берое да завърши сезона с победа, но няма да е изненада, ако някой от младоците започне.

Източник: Novsport

Последни новини