Левски пазарува от Олимпия Любляна

Левски пазарува от Олимпия Любляна

Novsport

27-08-2019, 07:29

Левски е на крачка да вземе защитник от отбора от Любляна. Най-големият спортен вестник в Словения „Екипа/Спортске новости" обяви, че "сините" са отправили оферта за Виталийс Максименко. Той е латвийски национал, а още през миналата зима бе спряган за „Герена". Причината за това бе присъствието на Славиша Стоянович. Тогава обаче до такъв трансфер не се стигна.

Максименко е на 28 години. Той може да играе като централен защитник и ляв бек. Именно играч с такъв профил е нужен на Петър Хубчев. Максименко обаче имал оферта и от отбор от Лига 2 на Франция. Той все още не е решил коя от двете оферти за избере. През този сезон в Любляна е ветровито. Там извъртяха четирима защитници в центъра на отбраната, а Максименко започна като титуляр в 6 мача. Пазарът във Франция затваря на 31 август, а този у нас на 2 септември.

Преди два дни източници за „Меридиан Мач" разкриха, че вариант за Левски е и Давид Малембана от Локомотив (Пд). През 2012 година е избран за най-добър защитник в първенството на Латвия. Със Сконто става шампион на страната за 2010-та, а година по- късно печели и Балтийската лига. С Олимпия има една Купа на Словения (2019).

Подвизавал се е също в Русия, Англия, Шот- ландия, Холандия, Австрия и Полша. Има договор до 2021 година със словенците. Оценен е на 300 000 евро от Трансфермаркет.

Източник: Novsport

Последни новини