Левски разсипа Ботев за едно полувреме, Костов не спира да бележи (СНИМКИ)

Левски разсипа Ботев за едно полувреме, Костов не спира да бележи (СНИМКИ)

Novsport

04-11-2018, 16:45

Левски постигна поредната си победа в Първа лига. В мач от XIV кръг на Първа лига, "сините" се наложиха с категоричното 4:1. По този начин те се изкачиха поне за няколко часа на първото място в родния футболен елит, изпреварвайки Лудогорец. В 17:30 ч. обаче започва гостуването на "орлите" на Етър и при успех ще си върнат лидерството в класирането.

Възпитаниците на Славиша Стоянович изиграха изключително силно второ полувреме, в което реализираха 3 безответни попадения. След края на първата част, резултатът бе 1:1. След като Левски поведе, Ботев изравни в последната секунда, когато Божидар Митрев допусна лек удар от дистанция да спре в мрежата му.

Левски започна по-активно мача, но не успяваше да стигне до чисто положение пред съперниковата врата. Гостите пък изчакваха удобни възможности за контри.

В 14-ата минута Афонсо стреля силно от дистанция, но над вратата.

В 21-ата минута Кабрал изпълни отлично фаул от сериозна дистанция, насочвайки топката в горния ляв ъгъл. Кайзер обаче успя да избие в корнер.

В 28-ата минута Левски по чудо не поведе. Обертан намери чудесно в наказателното поле Костов, който се освободи от защитник и върна към Мариани. Последният стреля към опразнената вратата, но топката се чукна в крака на Пиргов и излезе в ъглов удар.

60 секунди по-късно натискът на Левски даде резултат. Станислав Костов пусна вдясно към Цветкович, който напредна малко и му върна около границата на наказателното поле. От там, с плътен удар по земята, нападателят прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Последваха по-спокойни минути, в които единственото за отбелязване бе далечен, но неточен удар на Мариани.

Така се стигна до последната секунда на полувремето, в която Ботев (Пд) изравни. Попадението пък се дължеше най-вече на безумна грешка на Божидар Митрев. Далечен и слаб удар на Антонио Вутов мина под плонжа на вратаря за 1:1.

В началото на втората част "канарчетата" опитаха да задържат по-продължително топката. В 48-ата минута Тодор Неделев стреля директно от фаул, но неточно.

Левски обаче бързо вдигна темпото и успя да стигне до две скоростни попадения.

В 51-ата минута Мариани центрира от корнер, а Хали Тиам засече от въздуха за 2:1.

Само 240 секунди след това "сините" увеличиха аванса си. Мариани намери вдясно Обертан, който напредна и пусна към Станислав Костов. Нападателя пък засече на шпагат от вратарското поле за 3:1.

В 59-ата минута Божидар Митрев за малко да направи втора фрапираща грешка. Мощен изстрел от дистанция на Перейра бе първоначално изпуснат от вратаря, който след това все пак улови топката.

В 74-ата минута Левски окончателно сложи точка на спора. След изпълнение на корнер, топката стигна до Давиде Мариани. Футболистът на "сините" стреля от малък ъгъл, топката рикошира в крака на Минев и влетя в мрежата за 4:1

Източник: Novsport

Последни новини