Локо Пд гони първи успех с експериментален състав

Локо Пд гони първи успех с експериментален състав

Novsport

02-05-2019, 07:37

Локомотив Пловдив приема днес Септември София с амбицията да запише първа победа в плейофната си група и по този начин да спечели първото място. То ще донесе два мача с Ботев Враца в полуфиналните битки за седмата позиция.

Досега в група Б "черно-белите" имат 3 равенства и 2 загуби. Последната им победа въобще бе над днешния съперник в първия полуфинал за купата. На 16 април Локо отвя Септември на "Лаута" с 4:0.

От своя страна столичани пък нямат загуба в плейофите - 2 победи и 3 ремита.

Наставникът на смърфовете Бруно Акрапович обаче отново е принуден да залага на експериментален състав. Трима са наказаните - Анте Аралица, Игор Банович и Момчил Цветанов. Основни играчи, чиято липса се отразява. Последният има да изтърпява и още една среща. След наказания обаче се завръща Янко Ангелов. С проблем е Абделхаким Буна. Той получи контузия и почти сигурно ще остане на пейката.

Така Акрапович ще трябва да се оправя без четирима титуляри в търсене на първи успех в групата. Пореден шанс за изява ще получи Елитон, който се справя все по-добре и е близо до оставане и за следващия сезон.

В същото време стана ясно, че към голяма част от чужденците в тима има сериозен интерес от различни европейски клубове.

"Не искам да говорим сега по този въпрос, за да не мътим главата на играчите", казаха от спортно-техническия щаб на Локо Пловдив.

Септември пък се надява да задържи третата позиция, за да си осигури полуфинални мачове в битката за оцеляване срещу тоталния аутсайдер Верея. В предишния кръг столичани изпуснаха да бият Дунав у дома и това ядоса треньорът Мариян Христов.

Източник: Novsport

Последни новини