Лудогорец приземи ЦСКА - 1:0 (СНИМКИ)

Лудогорец приземи ЦСКА - 1:0 (СНИМКИ)

Novsport

19-08-2018, 22:52

Лудогорец победи ЦСКА в голямото дерби от V кръг на Първа лига. "Орлите" имаха превъзходство през по-голямата част от мача и заслужено се поздравиха с успех с 1:0. Успехът на "орлите" можеше и да не бъде минимален, ако не бяха няколко сериозни пропуска на възпитаниците на Пауло Аутуори.

Началото на мача бе равностойно, без заплахи за двамата вратари. В 13-ата минута Лудогорец пропусна чудесен шанс. Марселиньо стреля директно от фаул, от дъгата пред наказателното поле, но Черниаускас плонжира и изби.

Мисиджан пък изстреля снаряд извън наказателното поле, но топката рикошира в играч на гостите и излезе в корнер.

ЦСКА отговори подобаващо в 18-ата минута. След центриране на Тиаго от корнер, Стивън Перейра засече с с глава, но до лявата греда.

180 секунди по-късно "орлите" поведоха. Натанаел изведе чудесно сам срещу вратаря Вандерсон, чийто изстрел бе спасен. Бразилецът обаче догони избитата топка и от ъгъла на наказателното поле прехвърли технично Черниаускас за 1:0.

Малко след като измина половин час игра, Тиаго стреля от дистанция, но Броун улови без никакви трудности.

Секунди след началото на втората част, Тиаго стреля изключително неточно. Муридес пък не успя да се разпише, след като засече с глава центриране в наказателното поле, но над вратата.

В 50-ата минута разградчани пропуснаха да предрешат в голяма степен крайния изход на двубоя. Марселиньо изведе сам срещу вратаря Мисиджан, който обаче стреля слабо и право в Черниаускас.

В 57-ата минута домакините направиха нов сериозен пропуск. Сисиньо пусна с пета към Вандерсон, който нахлу в наказателното поле, но се засуети и Черниаускас улови пред краката му.

120 секунди след това Натанаел стреля неточно от границата на наказателното поле. В ситуацията имаше двама негови съотборници на отлични позиции, но той предпочете да завърши индивидуално.

Мауридес опита да изравни директно от фаул, но прати топката високо над напречната греда.

В 64-ата минута Кешеру засече от близко пас отляво, но Черниаускас с невероятен рефлекс изби в корнер.

В 77-ата минута ЦСКА по чудо не изравни. Тиаго стреля чудесно от фаул, но топката срещна напречната греда.

В даденото продължение Мауридес стреля от дистанция, но над вратата.

Източник: Novsport

Последни новини