Людмил Киров гони победа при дебюта си начело на Дунав

Людмил Киров гони победа при дебюта си начело на Дунав

Novsport

06-10-2018, 08:13

Ботев Пловдив посреща Дунав днес от 15:00 часа в опит да спечели първо домакинство от 2 месеца насам. 

Новият треньор на Дунав Людмил Киров ще направи дебют начело на родния си клуб. След дълга сага 42-годишният наставник пое русенци, като отказа оферта от Локо Горна Оряховица, а по-рано през сезона бе начело на Верея за двубоя с Лудогорец (1:2). Киров разкри пред "Тема спорт" целите за първия си мач в Дунав, както и първите си впечатления от отбора. 

"Аз съм най-щастливият човек в града. Русенец съм и милея за отбора. Тук съм израснал, юноша съм на отбора. Да водя Дунав е страхотно предизвикателство за мен. Изобщо не коментираме дали ще се спасим. Не виждам как можем да отпаднем с тези футболисти, които имам. Нашата цел е да се класираме възможно най-напред. Темата с отпадането изобщо не я мислим", каза Киров, който дълго време беше помощник на Веселин Великов в Дунав.

"Ботев е един от добрите отбори в България. Ще подходим с нужния респект, но ние си гоним нашето. Надявам се да вземем точки от Коматево. Да, точки, а не точка. Дунав няма нужда от шокова терапия. Отборът има съвсем друг облик в последно време, виждам желание и настроение и всичко е наред. Нещата ще стават все подобри, ще си стъпим на краката и като резултати", добави Киров.

В същото време канарчетата, които са традиционно силни на свой терен, имат едва 1 успех, 1 равенство и 3 загуби през сезона. Ботев падна от Левски (0:1), Локо Пд (0:1) и Лудогорец (2:3), но пък занули ЦСКА (0:0). За последно пловдивчани биха у дома на 3 август - с 2:0 срещу Етър.

Добрата новина за треньора Николай Киров е, че на разположение отново са 3-ма играчи, които страдаха от контузии. Вратарят Иван Чворович попадна в групата, но вероятно ще остане резерва за сметка на Кайзер. Полякът е несменяем титуляр в първенството. Сред 18-те се завръщат централният защитник Кристиан Димитров и използваният като вътрешен халф Радослав Терзиев, които бяха извън терените близо 2 седмици. Очаква се те да са и титуляри днес.

Николай Киров избра група от само 17 футболисти. С контузия е младокът Кристиян Добрев, а Станислав Шопов бе ангажиран с националния отбор до 17 г. Благовест Данчев пък е изпратен да играе за юношите на канарчетата до 19 г. срещу Янтра Гб утре.

За последно Ботев посрещна Дунав на 17 март и го победи с 3:0. Два гола тогава вкара Жоао Паоло (сега в Лудогорец), един добави Тодор Неделев. Прави впечатление, че пловдивчани, които са 6-и, имат по-малко вкарани попадения от 12-ия Дунав - 11 срещу 12. За сметка на това защитата на Ботев е доста по-стабилна - 8 инкасирани гола срещу 19.

Източник: Novsport

Последни новини