ММА боец разкри подробности за боя в "Колодрума"

ММА боец разкри подробности за боя в

Novsport

24-05-2018, 16:07

Един от най-популярните ММА бойци у нас - Деян Топалски разкри подробности за боя в пловсиката зала "Колодрума". Както е известно преди няколко дни агитките на ЦСКА и Локо (Пд) влязоха в ркопашна схватка след битка на ринга между техни представители по време на галавечерта Fuerte En El Ring.

Топалски е фен на “червените”, но въпреки това признава, че екшънът е провокиран от привърженик на ЦСКА. Боецът каза още, че лидерът на "Енимълс" Иван - Кюстендилеца, се е опитал да спре боя. Топалски е категоричен, че виновниците трябва да си понесат последствията. 

“Очевидно трябва да внесем малко яснота по отминалата галавечер Fuerte En El Ring, тъй като прочетох и чух какви ли не истории от знайни и незнайни, присъствали и не присъствали хора. Има поне 10 различни версии за случилото се от хора, които явно само са гледали клипчета по интернет и веднага сътвориха приказки. Казвам това, което следва, като човек бил там на първите редове и видял с очите си от 5 метра разстояние цялата ситуация", започва той. 

"Искам да направя уточнението, че макар да съм привърженик на ЦСКА, не съм бил никога част от агитката и не познавам момчетата, които бяха там. На стадиона винаги съм сядал в сектор “А” и не принадлежа към никоя фракция", уточни Топлски.

"Всъщност трябва да призная, че провокацията, която породи цялата истерия, беше направена от фен на ЦСКА. Недоволен от съдийското решение на боксовата среща между представител на агитката на ЦСКА и тази на Локомотив, той хвърли стол по ринга, което запали искрата на пожара. И тук, за мен, вината е изцяло в органите на реда и охраната на гала-вечерта", смята боецът. 

"Първо, цялата полиция - не повече от 10 човека, беше разположена пред агитката на Локомотив, явно подозирайки, че те ще бъдат агресорите като домакини. Пред агитката на ЦСКА нямаше нито един полицай, а само човек от охранителната фирма, който беше безпомощен да спре масата от 30-40 фенове", продължи Деян.

"И тук организатори, публика  и полиция трябва да благодарят на един човек, който сам успя да изкара цялата агитка на ЦСКА извън залата и да ги спре да се сбият с “Лаута Арми”. Станах свидетел как тарторът на “Енимълс” Иван - Кюстендилеца гонеше собствените си подопечни както овчарско куче гони овцете отделили се от стадото, за да ги вкара в ред", разкри той. 

"Моето положение беше непосредствено до агитката на ЦСКА, не в нея, а съвсем близо, и видях това много добре. Ако не се беше намесил Иван и при липсата на полицаи при агитката на ЦСКА, не ми се мисли какво щеше да се случи в залата", каза още Топалски.

"Моята жена, както и няколко други момичета, баща с двете си невръстни деца и млади момчета, бяха буквално на метри от мен, в капан между двете агитки, и най-страшното беше, че буквално между нас паднаха няколко бомби хвърлени от привърженици на Локомотив. Чудо е, че никой не пострада сериозно. Ако ме питате как знам, че бомбите са дошли от агитката на Локомотив – ами ние бяхме точно до агитката на ЦСКА. Няма логика те да хвърлят бомби между тях си! Да не говорим, че видях с очите се привърженик на Локо да изтрелва нещо като заря, която профуча между нас", добави бившият участник в "Биг Брадър".

"Така се случиха нещата наистина, разказани от човек вътре в събитията. Кой, каквото и да говори, аз знам какво видях и заставам зад думите си на 100%. Иначе тази просташка изцепка опорочи една чудесна гала вечер и я прекъсна точно преди кулминацията и най-интересните срещи. Не ми се мисли какво е разочарованието на бойците, които не се качиха на ринга, на организаторите и на зрителите, които не успяха да видят някой от най-добрите български бойци на ринга", каза още Топалски.

"Виновниците трябва да бъдат наказани и ако не от закона, който все е „безсилен“, то апелирам агитката сама да накаже виновника. Самоконтролът е първата стъпка към опазване на реда и живота. Щяхте да го знаете, ако бяхте тренирали бойни изкуства!", завърши той пред "Спортал".

Източник: Novsport

Последни новини