НА ЖИВО В НОВСПОРТ: Локомотив и Ботев излизат в битка за Пловдив (СЪСТАВИ)

НА ЖИВО В НОВСПОРТ: Локомотив и Ботев излизат в битка за Пловдив (СЪСТАВИ)

Novsport

04-03-2018, 14:00

Локомотив (Пловдив) посреща градския си съперник Ботев (Пловдив) в голямото дерби на 23-ия кръг в Първа професионална лига.  Двата отбора излизат един срещу друг за 106-ти път в елита, а статистиката сочи, че победите са поделени поравно - по 38, заедно с 29 равенства. 

"Канарчетата" се намират по-напред в класирането, заемайки петото място с 32 точки, но в последните си два мача възпитаниците на Николай Киров загубиха от Левски и Лудогорец, а в изминалите осем срещи от първенството имат само една победа - срещу Етър с 3:0 в 20-ия кръг. 

Локомотив (Пловдив) започна добре пролетния дял от шампионата, след победа над Пирин и равенство със Славия и надеждите им за класиране в първата шестица минават през задължителна победа в дербито днес. "Смърфовете" са на осмо място в класирането с 27 точки - на четири от шестия Верея. 

Наставникът на днешните гости Николай Киров няма да може да разчита на Пламен Димов, но в състава на жълто-черните се завръща любимеца на феновете Жоао Пауло, който пристигна под наем от Лудогорец. 

Министерството на вътрешните работи е взело сериозни мерки, за да предодврати евентуални сблъсъци между феновете, като за мача са ангажирани 660 полицаи, дошли от цяла България. 

Срещата в Пловдив започва в 15:00 ч., а посетителите на novsport.com ще могат да проследят всичко най-интересно, чрез традиционното ни чат-описание.

Източник: Novsport

Последни новини