ПЪРВО В NOVSPORT: Съставите за ЦСКА – Левски, Каранга и Буш са титуляри

ПЪРВО В NOVSPORT: Съставите за ЦСКА – Левски, Каранга и Буш са титуляри

Novsport

18-04-2018, 16:38

ЦСКА е домакин на Левски в мач номер едно за българския футбол, който стартира в 18:00 часа на Националния стадион.

„Червените” влизат в мача като втори във временното класиране, изоставайки с шест точки от лидера и шампион Лудогорец.

"Армейците" са с 11 победи в 13 мача и спечелиха 21 от досегашните 29 кръга, като не се разписаха само в два от последните си 27 мача шампионатни мача.

Атаката им е втората най-силна в елита със 70 гола, след тази на Лудогорец – 72.

Нападателят Фернандо Каранга, който се завръща сред титулярите на ЦСКА след наказание, пък е водещ реализатор на Първа лига с 22 попаденя.

„Армейците” обаче са без наказания Александър Дюлгеров и контузените Георги Китанов, Кирил Десподов, Едвин Джеси и Жан Бланко.

От строя на Левски пък отсъства единствено лекуващият се Ривалдиньо, но той така или иначе не е сред титулярите на „сините”.

Те са четвърти в класирането и изостават с 4 т. от Берое, който малко след края на вечното дерби гостува на лидера Лудогорец в Разград.

Спортно-техническата комисия към БФС определи Стефан Апостолов за арбитър на вечното дерби.

Негови асистенти са Мартин Маргаритов и Веселин Мишев, а за събитията зад вратите следят Георги Кабаков и Валентин Железов.

Четвърти рефер е Станимир Илков, докато Костадин Гергинов е съдийски наблюдател на третия за сезона мач между ЦСКА и Левски. 

До момента двата тима си размениха по една победа, като „армейците” загубиха последното издание на дербито, което бе първи полуфинал от турнира за Купата на България.

Реваншът е точно след седмица – в сряда, 25-и април, а сега срещата е от ХХХ кръг на Първа лига.

Тя е пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще проследи дербито на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

Източник: Novsport

Последни новини