Сензациите в пресата: Защитник на Партизан започна със Славия

Сензациите в пресата: Защитник на Партизан започна със Славия

Novsport

10-08-2018, 10:26

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 10 август:

„Тема спорт”: Защитник на Партизан започна със Славия

Защитник на Партизан започна тренировки със Славия. Това е 18-годишният централен бранител Неманя Ненезич. Той е роден на 20 април 2000 година. Младокът ще изкара пробен период преди старши треньорът Златомир Загорчич да реши дали ще го задържи. Ненезич се вписва отлично в портфолиото на Славия, който залага на млади талантливи футболисти. Наставникът на белите пък усилено търси централен защитник, с когото да засили конкуренцията в ариергарда. Както е известно, Стефан Велков се очаква да бъде продаден, като оферти за него има от Азербайджан и Холандия. През сезон 2016/17 Неманя Ненезич е част от школата на Рад Белград. Има мачове за юношеския национален отбор на Сърбия до 17 години. "Ще видим какво може и ще преценим", заявиха от "Овча купел".

Спортно-техническият щаб на столичани умува за една или две контроли по време на паузата в шампионата в началото на септември заради мачовете на националните отбори в Лигата на нациите. Белите играят последно на 31 август срещу Верея и после приемат Ботев Пловдив чак на 16 септември. Не е изключено дори да бъде направен и кратък лагер. Реално паузата за Славия ще е цели 15 дни. Столичани продължават с подготовката си за гостуването на ЦСКА в неделя. В последния кръг белите паднаха изненадващо на "Васил Левски" с 0:2 от Витоша Бистрица.

„Меридиан мач”: На „Лаута" се чудят къде да играе новият бразилец

Добрата новина вчера в Локо (Пловдив) бе, че пристигна жълтата карта на последното попълнение - Уирис Густаво де Оливейра. Така бразилският талант може да бъде картотекиран и ще е на разположение на треньора Бруно Акрапович за мача срещу Верея. Много малко вероятно обаче е Густаво да влезе веднага в първия отбор и по-скоро „червено-черните" ще го използват в градското дерби срещу Ботев на старта на Елитната група до 19 години, което ще се играе в неделя.

Бруно Акрапович едва ли ще прави сериозни промени в състава си, който сензационно спечели трите точки при гостуването на Лудогорец с един точен удар в противниковата врата. 

„Тема спорт”: Хорхе Браун недоволен, че остава резерва на Ренан

Вратарят на Лудогорец Хорхе Браун не е доволен от статута си на резерва. Аржентинецът се очертава като втори избор под рамката след Ренан. Засега главният мениджър Пауло Аутуори предпочита да залага на своя сънародник. Преди идването на именития специалист, треньорът на вратарите Бернд Дреер редуваше Ренан и Браун. Сега обаче бразилецът е несменяем титуляр. Това определено не е по вкуса на аржентинеца. Медиите в родината му припомниха тези дни, че стражът бе опция да премине в Расинг клуб. Двата отбора дори водиха преговори, но до трансфер не се стигна. Както е известно, Лудогорец има и силна трета опция - Владислав Стоянов. Бившият национал на България вече започна тренировки след тежката контузия и се очаква през есенния дял да се появи на терена. Така един от тримата ще се окаже излишен. Затова не е изключено през зимата да се стигне до продажбата на Браун. Опция е и младият Даниел Наумов, който в момента пази за дубъла на Лудогорец.

Източник: Novsport

Последни новини