Сензациите в пресата: Кешеру и Швиерчок на линия за Шахтьор

Сензациите в пресата: Кешеру и Швиерчок на линия за Шахтьор

Novsport

24-06-2019, 08:58

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 юни:

„Тема спорт”: Кешеру и Швиерчок на линия за Шахтьор

Нападателите на Лудогорец Клаудиу Кешеру и Якуб Швиерчок ще бъдат готови за следващата контрола на тима. Тя е на 26 юни, сряда, срещу украинския гранд Шахтьор Донецк. Спарингът е от 18:00 часа. На следващия ден - в четвъртък, разградчани ще премерят сили и с румънския Ботошани. Кешеру и Швиерчок не взеха участие в спарингите с Триглав и Карабах. Първият получи по-голяма почивка от съотборниците си заради участието си в евроквалификациите на румънския национален отбор през юни. Швиерчок пък получи травма в приятелската среща с аматьорския Надежда Доброславци (12:1) в София. 

"Надяваме се, че в двете контроли до края на лагера в Австрия, както и в двубоя с Локо Пловдив за суперкупата те ще могат да достигнат добра форма и да са готови за мачовете с Ференцварош", коментираха от спортно-техническия щаб на разградчани.

Почти сигурно Стойчо Стоев ще пусне очертаващите се като титуляри за новия сезон срещу Шахтьор Донецк, а другите играчи ще стартират срещу Ботошани.

„Тема спорт”: УЕФА инспектира „Лаута" утре

Локо Пловдив е все по-близо до домакинство на "Лаута" в Лига Европа. Смърфовете чакат своя съперник - Радник Биелина или Спартак Търнава, във 2-ия кръг на турнира. Черно-белите ще са домакини в първата среща на 25 юли, а реваншът е на 1 август. Клубът действа усърдно по покриване на всички критерии и изисквания за лицензирането на стадиона. Във вторник УЕфА ще изпрати свой инспектор, който да провери как върви дейността по съоръжението. "Лаута" ще получи лиценз, но проверяващият може да има допълнителни предписания.

Малко повече от месец преди сблъсъка всички нови 2120 седалки са поставени на местата си - 660 за трибуна "Бесика" и 1460 на трибуна "Спортклуб". Възможно е седалките на "Бесика" да стигнат бройката от 1000 с поставянето на два допълнителни блока от двете страни на металната трибуна, но за момента тези корекции няма да се правят. Секторът за гости пък ще бъде тази част от трибуна "Спортклуб", на която са поставени новите седалки. "Централната трибуна" си остава с капацитет от 1300 места, като там ще бъде извършен ремонт на козирката и на журналистическата ложа. Цялостният капацитет на стадиона ще нарасне до 8200 места. По стадиона се извършват още куп дейности, като повечето са във вътрешността на съоръжението и по козирката. Дотук от Локо са готови с половината предвидени ремонти.

„Тема спорт”: Радослав Василев отказал на Арда

Нападателят Радослав Василев е отказал оферта от Арда. Ръководството на новака в елита е имало разговори с тарана, но не е постигната договорка. "Щом не е при нас, значи няма да дойде", коментираха лаконично от клуба. Има минимална вероятност Василев да премине в Арда, но това би се случило, ако не успее да си намери отбор в следващия месец. Василев беше част от Черно море в продължение на година и половина, но през лятото реши да смени обстановката. Таранът освен това не беше и твърд титуляр на "Тича". През изминалия сезон Василев вкара 5 гола - по-малко, отколкото през пролетта на 2018-а, когато бе точен 6 пъти. Нападателят е получил и други оферти от елита, но приоритетно гледа към възможност да продължи кариерата си в чужбина.

Липсата на попълнение в атака пък е сериозен проблем за Арда. На този етап клубът не разполага с изявен реализатор за първия си сезон в елита. Венци Христов не се разбра с ръководството и прекрати преговорите. В момента нападатели в тима са Ахмед Осман и бразилецът Лукас. Арда чака и поне още 3-4 попълнения, но на този етап няма резултат от разговорите. Сред новите би трябвало да е арменски национал. Става въпрос за халф, който евентуално ще пристигне на лагера в Банско днес. При кърджалийци проби кара италианският полузащитник Самуеле Кареча. Той бе титуляр в спаринга с Поморие (2:2), но не е впечатлил треньора Стамен Белчев и се очаква да бъде отпратен.

Източник: Novsport

Последни новини