Сензациите в пресата: Косовски национал преметнал Левски

Сензациите в пресата: Косовски национал преметнал Левски

Novsport

30-05-2019, 08:26

Най-интересните теми от българския печат днес, 30 май:

„Тема спорт”: Косовски национал преметнал Левски

Косовският национал Мергим Войвода е преметнал Левски. Сините са имали уверението на него и агента му, че през лятото ще премине на „Герена" като свободен агент. Вместо това обаче десният бек предпочете да отиде в белгийския Стандард Лиеж. През миналия сезон той носи екипа на друг местен тим - Мускрон. Негови мачове с клубния му отбор са били наблюдавани лично от новия треньор на Левски. Той дори е имал разговори с 24-годишния косовар, който бил одобрил офертата на тима от „Герена". В крайна сметка обаче Мергим се отметна от дадената дума. През изминалата кампания Войвода има 29 шампионатни мача за Мускрон, в които е отбелязал 5 гола. Освен това има и 2 двубоя за националния отбор на Косово. А там играта му е била следена под лупа от Хубчев, който доскоро бе начело на България. Мергим Войвода излезе като титуляр срещу трикольорите на евроквалификацията на 25 март в Прищина. Тя завърши 1:1, а играчът бе доста активен и се включваше непрестанно в атаките на тима си.

„Тема спорт”: ЦСКА следи ситуацията с Асприля

ЦСКА следи ситуацията около крилото Данило Асприля (30 г.). Колумбиецът игра точно 2 години у нас в Литекс - от началото на 2014 г. до края на 2015 г. Асприля записа 60 мача, 23 гола и 11 асистенции в елита, като впечатли със страхотната си техника и дрибъл. Колумбиецът може да бъде определен като един от най-добрите чужденци, минавали през българското първенство. Той игра под ръководството на Люпко Петрович, който сега е консултант в ЦСКА, а в последните кръгове изпълняваше треньорски функции.

В началото на 2016-а Асприля бе продаден на тима от Обединените арабски емирства Ал Аин, в който остава два сезона (26 мача и 7 гола). През лятото на 2017-а е преотстъпен на саудитския Ал Фейха за 2 сезона, за който има впечатляващите 51 мача и 23 гола. Този сезон е записал 28 срещи и 15 попадения, а тимът му завършва 12-и от 16 тима. Сега Асприля ще има нов отбор. Медиите в Саудитска Арабия пишат, че от следващия сезон той ще подсили друг местен елитен тим - Ал Шабаб. Според запознати обаче в ЦСКА следят ситуацията около него.

Армейците обаче трудно могат да привлекат Асприля предвид много високата заплата, която получава в Саудитска Арабия. Лично Люпко Петрович настоява да се направи опит бързакът да бъде привлечен на "Армията".

„Меридиан мач”: Ботев (Bp) взима капитана на Локо (Сф)

В Ботев(Враца) са намерили решение как да заместят нападателя си Антон Огнянов. Тимът на Сашо Ангелов, който впечатли с представянето си през сезона и несправедливо бе отстранен от Славия в плейофите, се е договорил с капитана на Локо (София) Влади Романов. Договорът на бързоногия техничар с червено-черните изтича и той предпочита да продължи кариерата си в тим от елита. Романов има и оферта от кипърски елитен клуб. Юношата на ЦСКА вече е ритал за Ботев (Враца) но в Б група, както и за Славия, Черно море, полския Краковия и гръцкия Трикала.

Междувременно се разбра, че треньорът Сашо Ангелов ще получи наградата на Враца. Това ще се случи на 1 юни, когато е тържественото заседание на общинския съвет по повод Деня на Враца. Признанието към наставника идва след 150 мача начело на тима, който вкара в елита и с който накара местните фенове да мечтаят за бараж в Лига Европа. На вчерашното си заседание мнозинството в местния парламент одобри още един спортен човек за същото отличие - това е треньорът по борба Юлиян Димитров, който е наставник на две гарнитури в националния тим.

Източник: Novsport

Последни новини