Сензациите в пресата: Левски иска звезда на Ботев Пловдив

Сензациите в пресата: Левски иска звезда на Ботев Пловдив

Novsport

23-01-2019, 09:27

Сензациите в пресата днес, сряда, 23 януари 2019 година:

„Меридиан Мач“: Левски иска звезда на Ботев Пловдив

Левски набеляза за трансфер централния защитник на Ботев (Пловдив) Кристи-ян Димитров, научи „Меридиан Мач“. „Сините“ ще се опитат да го привлекат още сега, но ако „канарчетата“ не го пуснат, ще засилят интереса по време на лятната пауза. Защитникът, който в края на седмицата ще стане на 22 години, има договор с Ботев до лятото на 2020 година. Това значи, че ако го иска на „Терена“, Левски трябва да плати трансферна сума за правата му. Именно с привличането на Кристиян Димитров „сините“ искат да стартират българската вълна в отбора, за която анонсира новият шеф Павел Колев. Според нея в максимално кратки срокове гръбнакът на Левски трябва да бъде изграден от родни футболисти. За целта има още две имена на българи в списъка на „сините“ за зимната селекция.

„Тема спорт“: Галин Иванов в радара на „сините“

Новият треньор на Левски Георги Дерменджиев вече има набелязани футболисти, с които иска да подсили сините. Едно от първите имена в списъка на специалиста е националът Галин Иванов (30 г.), съобщи Топспорт. В момента офанзивният играч е част от Славия, но е постигнал разбирателство с боса на белите Венци Стефанов да си тръгне със свободен трансфер във всеки един момент. Интерес към Иванов има от Китай, Корея, както и от ЦСКА 1948. Сега за подписа му ще се бори и Левски. От "Герена" вече обявиха, че ще залагат основно на български футболисти, а Галин се вписва идеално в новата концепция на клуба. Той може да бъде привлечен без пари и срещу приемлива месечна заплата. Иванов, който е юноша на сините, вече има един престой в тима. През есента на 2016 година той записа едва 3 мача за тима. Не е изключено новите силни фигури на "Герена" отново да задействат плана за привличане на капитана на Берое Мартин Райнов, както и на други родни играчи, искани преди това от Славиша Стоянович. Възможно е част от футболистите да бъдат продадени. В тази графа попадат Жерсон Кабрал и Давид Яблонски, които са с изтичащи през лятото договори, както и Станислав Костов, към когото има интерес от турски клубове. При интерес към някои от водещите фигури - Обертан, Паулиньо, до трансфер отново може да се стигне.

„Тема спорт“: И Корея вариант за Галин Иванов

Корейски елитен отбор също е вариант за Галин Иванов. Азиатците проявяват сериозен интерес към звездата на Славия, но такъв има още от Китай и тим от страна, която засега се пази в тайна. Не е изключено националът да подпише с някой от клубовете, които го искат, в рамките на десетина дни.  Иванов е в полезрението и на родни отбори, сред които и ФК ЦСКА 1948 Сф, но на този етап най-вероятно той ще заиграе зад граница. От Лудогорец обявиха, че нямат интерес към играча, каквато информация се завъртя преди време.

Източник: Novsport

Последни новини