Сензациите в пресата: Марсилия вдигна мизата на 3 милиона евро за Каранга

Сензациите в пресата: Марсилия вдигна мизата на 3 милиона евро за Каранга

Novsport

25-05-2018, 08:08

"Меридиан мач": Марсилия вдигна мизата на 3 милиона евро за Каранга

Възможността Фернандо Каранга да направи трансфер в Олимпик Марсилия, който ще е голям удар както за него, така и за ЦСКА, не е пропаднала. Онлайн изданието jeunesfooteux.com съобщава, че финалистът за Лига Европа отново е изострил интереса си към бразилския таран, за когото се говори вече няколко месеца. Най-популярният клуб във Франция се опита да вземе Каранга светкавично за 1,5 милиона евро още преди контузията му, но „червените" категорично отказват да се разделят със звездата си срещу тази сума.

Сега обаче Марсилия удвоява мизата, като е готов да откупи правата на напористия таран срещу 3 милиона евро, което е далеч по-приемливо за българския клуб. Не е изключено от ЦСКА бързо да приемат офертата, тъй като самият Каранга не иска да остане повече в България, а и едва ли е способен на втори толкова силен сезон.

„Червените" търсят усилено нов нападател и чакат отговор от холандеца Ларс Велдвайк, което означава, че вече са приели раздялата с Каранга и мислят за живота след него.

"Тема спорт": Холмар лети за Исландия часове след мача с моряците

Централният защитник на Левски Холмар Ейолфсон ще отпътува за родината си броени часове след баража за Лига Европа срещу Черно море. Както е известно, исландският бранител попадна сред 23-те избраници на страната си за Световното първенство 8 Русия. Селекционерът на Исландия Хеймир Халгримсон събра отбора за старт на подготовката за мондиала в понеделник (б.а. - 21.05). Холмар получи разрешение да се присъедини към своите съотборници в националния отбор по-късно, тъй като на Левски предстоеше решителният сблъсък с моряците.

Бранителят пътува от София с директен полет за Рейкявик. На викингите им предстоят две контроли на родна земя преди стартирането на Световното първенство. На 2 юни първо ще премерят сили с Норвегия на стадион "Лаугардалсволур", а на 7-и срещу Гана отново в исландската столица. На Мондиала в Русия Исландия е в една група с Аржентина, Нигерия и Хърватска. Ейолфсон се превърна в основна фигура в центъра на защитата на сините. Добрата новина за Левски е, че удължиха договора му за наем от израелския Макаби Хайфа.

"Тема спорт": Скаути на Ференцварош гледаха Иван Горанов

Представители на втория в Унгария Ференцварош наблюдаваха отблизо изявите на левия защитник на Левски Иван Горанов във вчерашния решителен бараж срещу Черно море. Скаутите на унгарския гранд бяха на "Герена", за да се запознаят още по-подробно с качествата на левия бек на сините. Старши треньорът на Ференцварош Томас Дол (б.р. - бивш съпруг на настоящата половинка на Валери Божинов - Биляна) остана впечатлен от играта на Горанов по време на последното дерби с ЦСКА-София, което се игра на 15 май и бе загубено от Левски с 2:3. Германецът иска да привлече класен ляв защитник на мястото на почти сигурно напускащия бразилец Маркос Педроса. Ференцварош е втори в местното първенство, като изостава на три точки от първия Видеотон два кръга преди края на шампионата.

Очаква се унгарците да влязат в контакт с Иван Горанов в близките дни, но от Левски ще искат около милион за правата му. Юношата на сините дойде на "Герена" през юни 2017 година със свободен трансфер от Локомотив Пловдив. През пролетния полусезон той се представи много силно с екипа на столичани, което отказа сините от играещия под наем от Рен португалец Афонсо Фигейредо. Заедно с Паулиньо оформиха добър тандем по левия фланг на Левски и превърнаха левия фланг в най-силното оръжие на сините.

Източник: Novsport

Последни новини