Сензациите в пресата: Новият стадион на ЦСКА ще е за над 25 000 зрители

Сензациите в пресата: Новият стадион на ЦСКА ще е за над 25 000 зрители

Novsport

31-03-2019, 08:57

Сензациите в пресата днес, неделя, 31 март 2019 година:

„Тема спорт“: Новият стадион на ЦСКА ще е за над 25 000 зрители

В петък ръководството на ЦСКА потвърди намеренията си да построи нов стадион. Плановете на клуба са "Армията" да бъде напълно реконструирана, а капацитетът й ще надхвърля 25 000 места. По този начин България ще може да кандидатства със съоръжението за домакинство на Европейското първенство през 2028 г. Предстои да се обяви как ще бъде строена "Армията" - дали сектор по сектор, или ще бъде затворена напълно. ЦСКА може да домакинства на националния стадион "Васил Левски", докато траят дейностите. В проекта на клуба е заложено изграждането на подземен паркинг. Наличието на достатъчно места за автомобили е сред задължителните условия за издаване на лиценз от УЕФА с висока категория.

„Меридиан мач“: Обрат с Кайзер радва Ботев

Сериозен обрат е настъпил в преговорите между Ботев (Пд) и Даниел Кайзер, научи „Меридиан Мач“. Вратарят е бил бесен от твърденията, че изнудва „канарчетата“ за 100 000 евро, както и за по-висока заплата. Полякът, които знае отлично български, нахлул бесен в съблекалнята, след като е прочел какво се пише по негов адрес. Той е бил категоричен, че подобно нещо не съществува и бил щастлив в Пловдив. Според запознати той и Ботев остава да уточнят само дребни детайли, за да подпишат нов договор. Смята се, че дори ще отпадне комисионната, за която настояваше мениджърската агенция, представляваща Кайзер. Треньорът на „канарчетата“ Николай Киров отказа коментари по всякакви въпроси преди мача с Левски. „Няма да говоря, докато не мине срещата“, категоричен бе Белия.

„Тема спорт“: Кардозо формира „червено“ скаутско звено

Новият директор на школата на ЦСКА Пауло Кардозо ще изгради скаутско звено, което ще работи само за ДЮШ. На първо време той планира да назначи като съгледвач един от треньорите на детските набори в академията. Постепенно португалецът ще добави и други скаути към екипа. Ръководител ще е самият Кардозо, който също ще наблюдава футболисти. Той вече обикаля активно страната, като гледа мачове не само на ЦСКА, но и на националните гарнитури. Кардозо ще въведе и специална система по западноевропейски модел, която ще играе ролята на база данни за най-големите таланти в България въобще. Тази система ще включва статистическа информация за подрастващите футболисти. Подобни намерения бяха анонсирани още в началото на 2017 г. от доскорошния кондиционен треньор Томас Нойберт. Германецът обаче се раздели с клуба преди практическото въвеждане на системата. В момента Кардозо ръководи дейността на треньорите в школата, а главният мениджър на ДЮШ Стефан Яръмов се занимава с организационните процеси.

„Тема спорт“: Александър Тонев с шанс за игра след 464 дни

Александър Тонев попадна в разширената група на Ботев Пловдив за гостуването на Левски. През седмицата бившият национал лекуваше травма заедно с Антон Карачанаков и Васил Шопов. Лекарският щаб обаче направи така, че триото да е на разположение на Киров. Тонев подписа с Ботев в края на февруари. Той първо тренираше по индивидуална програма. Тъкмо когато стана готов за игра, отново получи здравословни проблеми. Заради тях не участва в контролата срещу Локо София, която бе загубена с 1:2. Днес бившият национал има шанс да се появи в игра в шампионатен мач след 464 дни. Преди толкова той бе на терена за Кротоне. На 23 декември 2017-а бившият му тим загуби с 0:4 гостуването си на Лацио. Тонев влезе на терена в 65-ата минута. В Ботев 29-годишното крило ще опита да възроди кариерата си.

„Меридиан мач“: Канарчетата в шок заради Неделев

Нов сериозен проблем изникна пред Николай Киров часове преди гостуването на Левски. Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев ще виси до последно за мача. Голмайсторът на „канарчетата“ напусна преждевременно последната тренировка преди срещата, която се проведе на клубната база в кв. Коматево. Неделев се оплака от болки в аддукторите. Засега не е ясно дали ще може да излезе срещу „сините“ или не. Треньорът Николай Киров го взе заедно с останалите за лагера в София, но реши да се застрахова и привика още един играч - Ради Апостолов. Проблемите на Тодор явно са от мачовете на националния отбор с Черна гора и Косово, в които излезе като титуляр. Неделев се отчете с гол и асистенция при двете равенства.

Източник: Novsport

Последни новини