Сензациите в пресата: Станислав Костов аут за първата контрола

Сензациите в пресата: Станислав Костов аут за първата контрола

Novsport

22-06-2019, 08:57

Най-интересните теми от българската преса днес, 22 юни:

„Тема спорт”: Станислав Костов аут за първата контрола

Нападателят на Левски Станислав Костов ще пропусне първата контрола на тима. Тя е утре от 18:00 часа срещу Ред Бул Бразил (бившия Браган-тино). И вчера голмайсторът на сините продължи да тренира индивидуално. В края на миналия сезон той играеше на инжекции, защото имаше травми в коляното и областта на адукторите. Явно е, че те не са напълно отшумели. Костов е наказан и за двата мача с Ружомберок от Лига Европа. Вчерашното сутрешно занимание пропуснаха и юношеските национали Мартин П. Петков и Мартин Д. Петков. Младоците бяха оставени в хотела да почиват. Същото се случи и с халфа Мартин Райнов, който чувства леки болки. Травма, макар и не толкова сериозна, има и нападателят Станислав Иванов. След тренировката глезенът на младока бе превързан и му бе поставен лед. 

Бразилецът Паулиньо пък вдигна настроението на съотборниците си, като се появи на днешното занимание с нова прическа - той бе "нула номер".

„Тема спорт”: Божинов се размина с тежка травма

Нападателят Валери Божинов се размина с тежка контузия. Той все още е собственост на Левски, но получи разрешение от сините да води подготовка с Ботев Враца. 33-годишният футболист не попада в плановете на Петър Хубчев за новия сезон, но все още не може да се разбере с шефовете на столичани за размера на неустойката по прекратяване на контракта. Божинов се контузи в спаринга със Славия (1:2), в който вкара гол за Ботев. Той падна лошо, след като скочи за висока топка с вратаря Георги Петков. Първоначално се смяташе, че травмата е тежка, но прегледите са показали друго.

"Уплаших се, но сега всичко е наред. Просто при падането завъртях лошо глезена и почувствах силна болка. За радост няма сериозни проблеми, като до 2-3 дни се надявам да тренирам на пълни обороти", сподели Божинов пред sportal.bg.

„Меридиан мач”: Ботев Пд иска пари за беглеца Шопов

От Ботев (Пловдив) нямат намерение да разтрогнат договора си с халфа Васил Шопов. Самият футболист иска да напусне „жълто-черните" и да продължи кариерата си на друго място. Той е изтъкнал пред ръководството, че иска да си тръгне поради семейни причини. От Ботев обаче подозират, че Шопов е разбрал, че не влиза в плановете на новия треньор Желко Петрович, който си доведе двама холандци за халфовата линия, и иска да смени обстановката. Шопов е правил няколко опита в последните дни да разтрогне договора си с пловдивчани по взаимно съгласие, но от клуба не са съгласни да го направят. 

Говори се, че към Васил Шопов има интерес от Черно море, както и новаците Арда и Царско село, така че той има варианти за продължаване на кариерата си. Ботев обаче ще иска трансферна сума за халфа си от новия му клуб.

Източник: Novsport

Последни новини