Сензациите в пресата: Холандски нападател върза тенекия на Левски

Сензациите в пресата: Холандски нападател върза тенекия на Левски

Novsport

23-06-2019, 08:50

Част от най-интересните заглавия в родния печат днес, 23-ти юни, неделя:

Тема Спорт: Мазурек взима полски паспорт

Аржентинският халф на Левски франко Мазурек може да освободи място за чужденец извън ЕС. Това ще стане, ако успее да се уреди с паспорт от Полша, Халфът може да кандидатства за такъв, защото дядо му е поляк. Именно такъв коз са хвърлили пред него от Шльонск. Тимът от Вроцлав е бил сред най-настоятелните за подписа му, но в крайна сметка сините си осигуриха 25-годишния халф. Мазурек е бил ухажван още от гръцките Панатинайкос, Атромитос, АЕЛ Лариса, кипърските Омония, АЕК Ларнака, Аполон Лимасол и Анортозис.

Тема Спорт: Холандски нападател се отметнал от договорка

Левски е бил близо до подпис с холандски нападател. Той е бил силно желан от треньора на сините Петър Хубчев. Преговорите за привличането му са били доста интензивни. В един момент шаранът дори бил казал "Да" на офертата на сините. В петък обаче агентите му уведомили Левски, че той няма да премине при тях.

Това е поставило в шах сините. Хубчев държи непременно да подсили тима с централен нападател за мачовете с Ружом-берок от 1 -вия квалификационен кръг на Лига Европа (първият двубой е на 11 юли в Словакия, а реваншът седмица по-късно на Терена"). Лошото за треньора е, че Станислав Костов е наказан за първата среща, което означава, че той засега разполага единствено с Илия Димитров за върха на нападението.

Меридиан Мач: Платиха 400 000 евро за минал през ЦСКА

Бившият играч на ЦСКА Давид Шимао премина в АЕК срещу 400 000 евро, съобщава Gazzetta.gr. Толкова гръцкият клуб ще плати на Антверпен, където халфът игра през последните 6 месеца. Шимао беше на „Българска армия“ през сезон 2016/17 г., като дойде като свободен агент и си тръгна като такъв. Последва трансфер в Боависта, след което юношата на Бенфика премина в Антверпен. Шимао бе от португалската вълна в ЦСКА, но си тръгна бързо, без да остави много добри впечатления. Все пак той ще се запомни с едно дерби срещу Левски, когато вкара два гола от пряк свободни удари на вратаря Николай Кръстев за класическата победа с 3:0.

Меридиан Мач: Младоци тичат зад автобуса на Левски

Двама играчи на Левски пропуснаха и вчерашните тренировки. Това са Мартин Райнов и Мартин П. Петков. Те се оплакват от леки травми и почти сигурно ще пропуснат първата контрола на тима, която е днес от 18,00 часа с Ред Бул Бразил. Вчера сутринта Петър Хубчев проведе занимание само с младоците, които се готвят с отбора в Австрия. Илия Димитров, Ивайло Найденов, Мартин Д. Петков, Илия Юруков и Атанас Кабов изпълняваха различни упражнения, а вратарят Петър Иванов парираше техните удари. Тренировката имаше и допълнителен стимул. Петър Хубчев обяви, че тези, които загубят игрите, че тичат след автобуса. Той обаче им отвори врата, че имат правото да се уредят с транспорт, ако успеят да се договорят някой да ги вземе. Ивайло Найденов, Илия Димитров и Мартин Д. Петков бяха в ролята на губещи. Те ооаче отърваха 13 км преход до хотела във фюген. Спаси ги екип на родна медия, която отразява подготовката на тима.

Източник: Novsport

Последни новини