Сензациите в пресата: ЦСКА готви тотална чистка през лятото

Сензациите в пресата: ЦСКА готви тотална чистка през лятото

Novsport

01-05-2019, 08:08

Най-интересните теми в българската преса днес, 1 май:

„24 часа”: ЦСКА готви тотална чистка през лятото

В ЦСКА готвят доста сериозна чистка, след като „червените" загубиха с 0:2 от Ботев в Пловдив. Така разликата с Лудогорец остана пет точки, а Ботев спечели и 1/2-финала за купата и така столичани са изправени пред поредния нулев сезон. Ще бъдат засегнати чужденци и българи от всички линии на отбора. Отборът на Любослав Пенев изглеждаше доста жалко при поредния си мач с Ботев, като най-опасните положения бяха създадени от десния бек Атанасов и невръстната резерва Мартин Смоленски. При гола си във вратата на Данте Стипица Тодор Неделев не се зарадва, което бе изтълкувано, че ще се мести в София през лятото. Той обаче обяви, че бил прекалено изморен.

„Тема спорт”: Тестват Сейдахмет за мача с Ботев Пд

В Левски ще тестват състоянието на Еркебулан Сейдахмет в следващите дни, за да разберат дали той ще може да вземе участие в двубоя срещу Ботев Пловдив в събота. Мачът в Коматево е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Казахстанецът се възстановява от травма, която го извади от сметките за мачовете с Лудогорец (0:2), ЦСКА (0:0) и Берое (1:2). Надеждите на сините са 19-годишният футболист да е успял да се възстанови от контузията, за да попадне в сметките на временния наставник Георги Тодоров за тежкото гостуване в Пловдив.

Преди да получи травмата, Сейдахмет започна като титуляр в първия мач от плейофите срещу Ботев Пловдив, завършил 1:1 на стадион "Георги Аспарухов". Тогава той се представи на ниво. При отсъствието на казахстанеца и след раздялата с Жерсон Кабрал, в последните мачове на дясното крило на Левски игра Станислав Иванов. В последния двубой - 1:2 срещу Берое на „Герена", юношата на сините направи асистенция.

Еркебулан Сейдахмет пристигна в Левски в последния ден на зимния трансферен прозорец. Той дойде на "Терена" с препоръките на Станимир Стоилов. Мъри бе човекът, който пръв повика нападателя в националния отбор на Казахстан. Сейдахмет е при сините като преотстъпен от руския елитен Уфа. Договорът за наем е до края на 2019 година.

„Тема спорт”: Ботев Пд продава Неделев и Кристиан Димитров

Ботев Пд ще се раздели със звездите си Тодор Неделев (26 г.) и Кристиан Димитров (22 г.) през лятото. Двамата ще бъдат трансферирани, а интересът към тях е много голям както от водещите български отбори, така и от чужбина. Безспорно Неделев е цел №1 на българския пазар. Той попада в плановете на ЦСКА, макар неведнъж да се размина с трансфер на "Армията". Плеймейкърът пък заяви, че може би е дошло време отново да излезе в чужбина, но ще изчака да види какви опции ще има през лятото.

Кристиан Димитров се очаква да премине в ЦСКА. В Пловдив се говори, че той вече е подписал предварителен договор с армейците. Централният защитник изнесе много силни двубои срещу червените в последните две седмици, а и като цяло е откритието на сезона. Димитров реализира и важни голове в гостувания - при победи за първенство на "Лаута" и „Герена" и за крайното 3:3 в реванша за купата с ЦСКА на "Армията". Интерес към него има също от Левски и Лудогорец. През миналата година пазарът у нас затвори на 6 септември.

Неделев се завърна в Пловдив в началото на 2016 г. Оттогава той записа 108 мача, 35 гола и над 30 асистенции в елита. Преди това Тодор беше част от Майнц 05 в продължение на 2 години и половина. Кристиан Димитров пък играе първия си пълноценен сезон в елита, като има 28 мача и 4 гола в елита и още 4 участия и 1 гол за купата. Не е изключено през следващия сезон двамата отново да бъдат съотборници, но в друг клуб.

Източник: Novsport

Последни новини