Сензациите в пресата: ЦСКА представя нов таран след мача с Рига

Сензациите в пресата: ЦСКА представя нов таран след мача с Рига

Novsport

18-07-2018, 08:33

Най-интересното от пресата у нас днес, 18 юли:

„Меридиан мач”: ЦСКА представя нов таран след мача с Рига

ЦСКА вече е уредил нов нападател, който ще бъде конкуренция на Мауридес в предни позиции. Името на тарана обаче се пази в абсолютна тайна и ще бъде разкрито непосредствено след реванша с Рига. По този начин ръководството на клуба иска да се застрахова.

При евентуална грешна стъпка в Латвия с представянето на сериозно име ще се цели да бъдат умилостивени ядосаните привърженици на „червените". При по-логичното продължаване в следващия кръг пък радостта ще бъде двойна и от „Армията" ще могат да оберат лаврите, че работят сериозно.

Точно тази тактика бе използвана от ЦСКА при представянето на две от новите попълнение през зимата. Нападателят Хеан Карлос Бланко бе представен броени часове след победата над Лудогорец в турнира за Купата на България. Колумбиецът бе спазарен по-рано, но се изчака подходящия момент да бъде показан. По същия начин преди него бе обявено и привличането на Роланд Алберг. Холандският халф дойде, подписа след успех над Лудогорец за първенство в края на октомври, а след това се върна в България в края на ноември, за да започне тренировки с тима.

„Меридиан мач”: Славия без допълнителни премии за бой по Илвес

Футболистите на Славия няма да вземат допълнителни премии при отстраняването на финландския Илвес. Разбира се, играчите на Златомир Загорчич ще приберат бонуси при успех, но те ще бъдат по вътрешния правилник на клуба, разкри президентът на „белите" Венцеслав Стефанов. На въпрос дали въпросните премии са по-големи от тези, които играчите взеха след успеха над Левски за Купата на България, Стефанов заяви: „Нека сега не говорим за подобни неща".

Славия спечели с 1:0 гостуването си на терен „Телиа" и е големият фаворит за класиране напред в Лига Европа. „Белите" просто не трябва да губят домакинството си на „Васил Левски" от Илвес и ще стигнат до мачове с хърватския гранд Хайдук Сплит във втория кръг на Лига Европа. Последният отбор, който Славия са отстранили, е литовският Инкарас Грифас. Това се случва в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1996/97. Преди две години най-старият столичен клуб отпадна от полския Заглембе, макар и първия мач да завърши 1:0 за „белите".

„Тема спорт”: Боби Цонев в плановете на Хубчев за националния

Атакуващият халф на Берое Борислав ЦонеВ е попаднал в полезрението на селекционера на националния отбор Петър Хубчев за старта на новия турнир на УЕФА Лига на нациите. България започва надпреварата с гостуване на Словения на 6 септември и домакинство на Норвегия три дни по-късно. В групата ни е още и Кипър. Очаква се Цонев да бъде сред избраниците на Хубчев за двата двубоя. През пролетта той направи няколко силни мача за заралии, с които е привлякъл вниманието на специалиста. Още двама пък се очаква да са играчите на Берое в държавния тим за двубоите със Словения и Норвегия. В списъка на селекционера са още Иван Минчев и Мартин Райнов.

През април Цонев преподписа предсрочно нов договор с клуба. Полузащитникът се присъедини към отбора през лятото на 2016 г. Борислав, който има брат близнак Радослав, е юноша на Пирин Благоевград, но през 2009 г. преминава в школата на Левски. За сините той записва участие в 42 срещи на представителния отбор, в които има 5 гола. Но след 7 години на „Герена" се оказва ненужен.

С Цонев е свързана и една промяна по състава на Берое за старта на шампионата. В първия кръг заралии гостуват на Славия. Наказан е вътрешният халф и капитан на тима Мартин Райнов. Очаква се Борислав, който играеше зад нападателя, да бъде върнат в средата на терена до новото попълнение Александър Цветков. Както е известно, Карлос Охене бе продаден в Саудитска Арабия. Зад тарана Мартин Камбуров пък ще започне доскорошният играч на Славия Иван Минчев. По крилата ще са Бригидо и Меска.

„Меридиан мач”: Локо Пд търси отбор за Мустафа Абдулахи 

Лятната селекция на Локо (Пд) отново създаде сериозен проблем заради големия брой чужденци, които нямат паспорти на страни от ЕС. В отбора останаха Стивън Езе, Мустафа Абдулахи, Елилтон и Парвиз Умарбаев. Към тях обаче се прибавят новите Искандер Джалилов, Милош Петрович и Густаво. За това треньорът Бруно Акрапович е дал съгласието си да се търси отбор, в който да бъде преотстъпен единият от двамата нигерийци. Това ще бъде Мустафа Абдулахи, който очевидно не е оценяван подобаващо от наставника, въпреки че направи отличен мач срещу Черно море при единствения шанс, който получи през пролетта. В реванша от баража за седмото място африканецът дори бе използван като ляво крило и се хареса на феновете. Очакваше се, че след напускането на Димитър Велковски в посока Славия, Абдулахи ще е титуляр. Акрапович обаче има други планове и вече привлече хърватина Игор Томашевич, който се очертава да е първа опция на левия фланг на защитата в началото на новия сезон.

Източник: Novsport

Последни новини