ЦСКА дава 120 бона за Ахмедов

ЦСКА дава 120 бона за Ахмедов

Novsport

13-11-2019, 07:25

Ръководствата на ЦСКА и Дунав вече са се споразумели за правата на нападателя Ахмед Ахмедов. Армейците ще платят 120 000 лева за тарана. Според topsport.bg за трансфера са се разбрали силният човек в Борисовата градина Гриша Ганчев и д-р Симеон Симеонов, който все още има роля в Дунав, въпреки че обяви че се оттегля. Публикацията сочи, че ЦСКА е надцакал Левски за Ахмедов, като сините били готови да преведат не повече от 100 бона за нападателя. През миналата седмица се появи информация, че Левски е имал принципна договорка с Дунав, но после армейците изпратили по-добра оферта и Ахмедов и русенци се насочили към нея.

Интересно е да се отбележи, че през последните години ЦСКА няма практика да привлича футболисти от българското първенство. Във вече 6 поредни трансферни прозореца червените не са придобивали правата на играч от друг роден клуб. В този период армейците само си върнаха след преотстъпвания Иван Турицов, Митко Митков и Пламен Гълъбов. Иначе при завръщането си в елита през лятото на 2016-а ЦСКА взе 4-ма от българското първенство - вратаря Георги Китанов (Черно море), бранителите Александър Дюлгеров (Пирин Бл) и Лазар Марин (Ботев Пд) и офанзивния халф Иван Минчев (Монтана). Никой от тях не се наложи като основен състезател в дългосрочен план, а престоят на Марин и Минчев бе съвсем кратък.

24-годишният Ахмедов този сезон има 6 гола в елита за Дунав (1 от дузпа), а през миналия реализира 8. Преди това записа и над 100 мача във Втора лига с екипите на ФК Бургас и Поморие. Той е юноша на Нефтохимик и Черноморец.

Източник: Novsport

Последни новини