Черно море спря "червения" марш (СНИМКИ)

Черно море спря

Novsport

23-02-2018, 19:21

Черно море спъна ЦСКА в похода му към така бленуваната титла.

"Моряците" на Илиан Илиев изненадаха доста неприятно своя съперник насред "Българска армия", като двубоят завърши при 0:0.

Освен равенството и загубата на важни точки, столичани не успяха и да създадат почти нищо опасно пред вратата на гостите.

ЦСКА натисна своя съперник още с първия съдийски сигнал и можеше да поведе още в 5-ата минута. Десподов изведе Алберг сам срещу вратаря, но Макенджиев спаси.

Черно море пък можеше вкара гол в 11-ата минута от нищото. Зехиров опита да центрира в наказателното поле, но топката се насочи към долния ляв ъгъл на Черниаускас, който все пак успя да избие в корнер. Натискът на „армейците” продължи и в следващите минути, но без да успеят да стигнат до чисто голово положение.

Енрике стреля извън наказателното поле, но право в ръцете на Макенджиев. Каранга засече с глава центриране на Жеферсон, но неточно. В 35-ата минута Тиаго отправи страховит удар далеч извън наказателното поле, който обаче мина над вратата. Гостите пък отговориха със слаб и неточен изстрел от разстояние на Зехиров.

Втората част започна с по-равностойна игра. Гостите поглеждаха по-често към вратата на ЦСКА. Опасни ситуации, обаче липсваха. „Армейците” също бяха необичайно беззъби в атака.

В 59-ата минута Десподов опита да изведе Каранга, но Макенджиев успя на границата на наказателното поле да пресече паса, а след това и да улови топката. Малко по-късно Едвин Джеси направи дебют с червената фланелка, заменяйки Рафаел Енрике. В 66-ата минута Каранга стреля от точката за изпълнение на дузпа, но слабо и Макенджиев улови без проблеми.

Четвърт час преди края Десподов бе изпуснат в наказателното поле, но от близко стреля високо над вратата. В 80-ата минута пък Черно море можеше да поведе малко случайно. След центриране от фаул и последвал рикошет, топката се насочи към долния десен ъгъл на Черниаускас, който все пак успя да улови пред голлинията.

Минутка по-късно ЦСКА поиска дузпа за нарушение на Цветков срещу Десподов. На повторенията обаче ясно видя, че решението на съдията да не посочи бялата точка е абсолютно правилно.

Източник: Novsport

Последни новини