27 гола в 9 мача от Югозападната Трета лига

27 гола в 9 мача от Югозападната Трета лига

Novsport

24-08-2020, 12:31

Девет мача бяха изиграни от третия кръг на Югозападната Трета лига през уикенда.

В тях бяха отбелязани 27 гола, от които 19 за домакините и 8 за гостите.

Най-резултатен бе двубоят в Панагюрище, където местният Оборище победи новака в групата Левски Чепинци с 4:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Николай Иванов-Шейха – дузпа в 12-та минута, Даниел Васев-55-та, Васил Тачев-66-та и Милко Гиоргиев – 86-та минута.

В 37-ма гостите изравниха след колективна грешка на защитата на домакините. Много силна игра на Милко Георгиев от Оборище.

На стадион „Цар Самуил“ в Петрич местният Беласица победи Гранит Владая с 3:1. Много нерви и напрежение както на терена, така и по трибуните, най-вече заради неадекватното и неточно съдийство на арбитъра Станислав Апостолов.

Първият гол в срещата падна едва в 38-ма минута след попадение на Александър Смилков. В 43-та минута след груба грешка в защитата на домакините Люцкан Люцканов изравни за 1:1. През втората част на срещата имаше прекъсвания на няколко пъти заради симулации и губене на времето от страна на футболистите на гостите.

Диян Райков бе отстранен от игра за грубо влизане с двата крака срещу най-добрия футболист на Беласица в този мач Атанас Карачоров. Последният намери сили и с голове в 77-ма и 88-ма минути донесе победата на Беласица с 3:1.

Надежда Доброславци победи новака в групата Велбъжд Кюстендил с 3:1. Първи откриха резултата домакините в 18-та минута чрез Борислав Борисов. В 21-на минута Георги Славков от Велбъжд изравни – 1:1. Домакините отново поведоха в резултата чрез  Калоян Бонев в 34-та минута. Пол Отофе сложи край на интригата, отбелязвайки гол в 87-ма минута. Така с краен резултат 3:1 отборът на Надежда Доброславци записа първата си победа от началото на първенството.

В Ихтиман местния Ботев победи отбора на Банско с 3:0. Головете бяха дело на Георги Божилов, Владимир Каптиев и Кристиян Димитров.

В Ботевград местния Балкан победи Рилски спортист Самоков с 3:0 с голове на Петко Петков, Георги Кременлиев и Ангел Ангелов.

„Отлично съдийство на елитния арбитър Георги Иванов. Ето такива съдии трябва да назначават СК на ЗС на БФС София за в бъдеще”, заяви след мача Иван Редовски - президент на Балкан Ботевград.

В Сливница местният Сливнишки герой загуби с 0:3 от Чавдар Етрополе. Цветомир Цаковски откри за гостите, а Николай Иванов от дузпа покачи на 2:0. Класическото 3:0 за Чавдар бе оформено от Симеон Чапов.

На градския стадион в Сандански местният Вихрен победи Перун Кресна с 2:1. Това регионално дерби премина през доста перипетии. Първият гол в срещата за отбора на Вихрен отбеляза Владимир Кабранов, а вторият – Методи Костов. За гостите точен бе Борислав Бориславов. Веднъж и напречната греда помогна на вратаря на Вихрен Веселин Ганев след удар на Йордан Харизанов.

В Разлог местният Пирин и този от Гоце Делчев завършиха наравно – 1:1. Този мач бе ръководен на ниво от арбитъра Васимир Ел Хатиб, с асистенти Йордан  Гошев и Любомир Танев. Първи откриха резултата гостите чрез Янислав Тусонджиев в 54-та минута. В 82-ра минута Николай Хаджиниколов-Хаджи успя да изравни – 1:1. В този мач дебют с фланелката на Пирин (Разлог) направи бившият футболист на Беласица Димитър Наков. 

В 70-та минута главният съдия показа втори жълт и червен картон на Ив. Иванов-Папен от домакините и остави отбора с човек по-малко до края на срещата.

На стадион „Осогово“ в Кюстендил едноименния отбор и Марек от град Дупница завършиха 0:0.

„Стана здрав мач. Водеше се истинска битка в средата на терена”, сподели старши треньорът на домакините Николай Николов-Чезето.

„Изобилстваха единоборствата и грешките без нито едно чисто голово положение от страна на футболистите на двата отбора. През второто полувреме понатиснахме гостуващия тим. Главният съдия за всяко нарушение показваше жълт картон, които станаха общо 11-7 за Марек и 4 да нас. Абритърът не зачиташе авантажите и накъсваше играта. Не сме доволни, но не сме и разочаровани“, допълни той, а наставникът на Марек Светльо Георгиев сподели, че мачът като цяло е бил равностоен. 

Източник: Novsport

Последни новини