Арда - Черно море: 2:2 (Развой на срещата по минути)

Арда - Черно море: 2:2 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

03-05-2023, 17:58

Арда и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от 29-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Кърджали е от 18:15 часа.

Двата отбора продължават преследването на своите цели - домакините гонят седмото място и евентуален бараж за евротурнирите, докато "моряците" водят битка с Левски за четвъртата позиция, която също може да осигури участие в Европа през лятото.

Арда завърши наравно с Ботев (Враца) през уикенда, а тимът на Илиан Илиев пропусна да победи ФК ЦСКА 1948 и също спечели една точка. Кърджалийци са на 6 точки от Славия и днес ще направят всичко възможно, за да намалят разликата до "белите" преди да започне плейофната фаза.

Черно море е в серия от 5 поредни шампионатни мача без поражение (4 успеха и едно равенство) и се надява тази тенденция да се запази и след двубоя на "Арена Арда". Варненци все още са в борбата и за Купата на България, въпреки че загубиха първия полуфинален сблъсък с 1:2 от Лудогорец.

Александър Тунчев няма сериозни кадрови проблеми с контузени или наказани футболисти, докато Илиан Илиев няма да може да разчита на Цветомир Панов, Ангел Ангелов, Живко Атанасов и Васил Панайотов, но в групата пък се завърна Стефан Велев.

Първата среща между двата отбора по-рано през сезона завърши наравно 1:1, а последния път, когато Арда и Черно море се изправиха един срещу друг в Кърджали, "моряците" записаха класически успех.

Главен съдия на срещата е Станимир Тренчев, с помощници Петър Митрев и Владимир Велев. С ВАР ще се занимават Ивайло Ненков и Димитър Димитров. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите ще следи Георги Крумов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини