Арда срази вял Хебър

Арда срази вял Хебър

Topsport.bg

23-09-2023, 17:02

Aрда постигна четвърди пореден успех в първенството. Футболистите на Александър Тунчев победиха Хебър с 3:1 в двубой от десетия кръг на efbet Лига. По този начин тимът от Кърджали е на 5-то място с 16 точки, докато "гробарите" са 10-ти с 11 пункта.

Гостите от Пазарджик допуснаха груба грешка още в началото на срещата, която можеше да се окаже фатална за тях. Защитник на Хебър се подхлъзна, когато понечи да овладее топката, след което Иван Тилев я пое, устреми се напред, за да комбинира с Абубакар Тунгара, чийто изстрел профуча покрай вратата.

Неубедителното разиграване в редиците на Хебър продължи. В 18-ата минута халфът Стилиян Тисовски сбърка в центъра на терена, тъй като Абубакар Тунгара с лекота му отне топката и обезателно изведе Тонислав Йорданов на стрелкова позиция, а бившият играч на Берое с прехвърлящ удар реализира за 1:0.

В края на първото полувреме домакините пропуснаха да удвоят преднината си. Голмайсторът Тонислав Йорданов пусна извеждащ пас към Абубакар Тунгара, но ударът му от непосредствена близост бе париран от Петър Дебърлиев.

Силно начало на втората част за възпитаниците на Александър Тунчев. Най-дейният в състава на Арда Абубакар Тунгара се измъкна от персоналния си пазач, навлезе в наказателното поле, отправяйки корав удар, спасен от Петър Дебърлиев.

Гостите не се предадоха да търсят изравнително попадение, като усилията им най-накрая бяха възнаградени в 69-та минута. Тогава Карлос Охене намери напдателя Георги Николов в наказателното поле, където таранът с елегантно докосване възстанови паритета.

Въпреки допуснатия гол, домакините запазиха спокойствие и отново излязоха напред в резултата. Великолепният в днешния сблъсък Абубакар Тунгара пое топката на фланга, залъга, че ще стреля, ала в последния момент намери Преслав Боруков, който вкара за 2:1.

Отборът в сини цветове окончателно предреши мача в 85-та минута. Вездесъщият Абубакар Тунгара взаимодейства с Христо Митев, халфът надбяга цялата отбрана на Хебър и с прецизно изпълнение направи Петър Дебърлиев безпомощен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини