Балъков готви изненади за Арда, Чочев готов до месец

Балъков готви изненади за Арда, Чочев готов до месец

Novsport

24-08-2020, 08:24

Треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков готви изненада на колегата си Николай Киров с играчи, които пропуснаха първите два кръга. 

Това са възстановените от COVID-19 Виктор Зоров и Георги Русев. 

„Те вече имат право да играят, което увеличава вариантите пред Красимир Борисов за състава“, обяви изпълнителният директор Добрин Гьонов. 

„Тестовете им са отрицателни, карантината им мина, но ги оставихме малко време, за да може да навлязат във форма“, продължи той.

„Настроението при нас е много добро. Всички знаем, че срещата с Арда е шанс да вземем първа победа в елита. И именно това ще преследваме през цялата среща“, каза още Гьонов, цитиран от „Меридиан мач“. 

„Имаме уважение към този противник, защото той също като нас извървя труден път до елита. Но се надявам, че ще спечелим“, допълни изпълнителният директор на новака в елита.

Все още не е ясно колко точно от бившите играчи на тима, които получиха специални покани за срещата, ще бъдат в ложата на стадион „Васил Левски“. 

„Една част от тях ми се обадиха, че ще присъстват. Други отказаха, защото имат ангажименти около новите си отбори. Все пак всички благодариха за този жест, който ЦСКА 1948 направи към тях“, завърши Добрин Гьонов.

Старши треньорът Красимир Балъков отново няма да може да разчита на контузения Андон Гущеров, който не успя да се възстанови и за тази среща.

Надеждата на Бала е, че Мартин Камбуров пак ще се разпише, след като не успя да го направи под Аязмото. Последното ново попълнение Ивайло Чочев пък ще е готов за игра в средата на септември - след паузата за националните отбори.

Кадрови проблеми има да решава и треньорът на гостите от Кърджали Николай Киров. До последно Белия ще умува за Радослав Василев и Милен Желев.

Таранът и десният бек са с контузии, заради които не играха в домакинството с Левски в миналия кръг (1:1). Арда също е с две реми след 3:3 с Монтана на старта. Михаил Александров, който срещу сините се върна в игра след 2 години, пак ще остане резерва.

"Емоциите след мача с Левски ми дойдоха малко в повече. Сълзите ми бяха от радост. Няма какво да крия, поплаках си след двубоя. Радвам се, че вече съм на терена. Със сигурност ми липсват доста неща от едно време, физически съм изостанал, но психически съм бетон. Остава само да вляза във форма. Градът е жаден за победи, за футбол. Стадионът е на супер ниво за родния футбол и дано да постигаме много победи на него. Благодаря на семейството си за подкрепата през цялото време, когато не бях на терена. Те са причината да остана на терена. Бях обещал на жена ми, че ако вкарам при дебюта си, ще се оженя за нея, тъй като 9 години сме заедно. Но не ми е нужен такъв стимул, за да бъде тя моя жена", сподели Александров пред Диема спорт.

Източник: Novsport

Последни новини