Беласица и Балкан завършиха 3:3 в Петрич

Беласица и Балкан завършиха 3:3 в Петрич

Novsport

24-04-2021, 19:00

Беласица и Балкан завършиха  3:3 в Петрич Мачът от 28 кръг за първенството на ЮЗ трета лига се игра на стадион Цар Самуил . Срещата започна с натиск на петричките футболисти. Още във 2-ра минута  след центриране отдясно на Атанас Карачоров Айвън Ангелов не успя от 2 метра да отклони кълбото зад стража на гостите Костадин Котев. Седем минути по-късно Стивън Кирилов-най-добрият футболист в мача за отбора на Беласица-тръгна на скорост по десния фланг, центрира отлично в наказателното поле на гостите и там Патрик Попов с глава от 3 метра не успя да огорчи стража на Балкан Костадин Котев.

В 27-ма минута при центриране от фаул в наказателното поле на гостите Владимир Гогов не успя да изпрати топката в мрежата на противника. Минута по-късно Аспарух Смилков подаде топката към Стивън Кирилов, той преодоля двама от гостите, насочи кълбото към Атанас Карачоров ,който от няколко метра изпрати топката в ръцете на вратаря Костадин Котев. Първият гол в срещата падна в 30-та минута, когато неуморимия Стивън Кирилов пробяга 20-тина метра отляво с топката, насочи я ниско по земята в наказателното поле на гостите и Аспарух Смилков с левачката я изпрати неспасяемо в мрежата на Котев за 1:0. След две минути добре играещият в този мач Аспарух Смилков центрира отляво топката в наказателното поле на Балкан и там Патрик Попов с глава отблизо я изпрати в аут. На два пъти футболистите на гостите след центрирания не успяха отблизо срещу стража на Беласица след удари на Емил Колев и Калоян Бонев. В 39-та минута при центриране в наказателното поле на домакините Емил Колев пред слисаните защитници на Беласица изпрати топката в мрежата им за 1:1. При този резултат приключи първата част на мача.

През второто полувреме отборът на домакините притисна гостуващия тим. Набързо с голове на Стивън Кирилов и Атанас Карачоров резултата нарасна на 3:1 за Беласица. И когато се очакваха нови попадения в противниковата врата Патрик Попов, Стивън Кирилов и Владимир Гогов не успяха отблизо да прострелят стража на Балкан Костадин Котев. В 55-та минута при центриране пред вратата на Беласица Калоян Бонев се възползва от неадекватна намеса на защитата на домакините и резултата стана 3:2. В 70-та минута главният съдия Иво Андреев показа втори жълт и червен кантон на Йордан Апостолов от гостите, който бе напълно заслужен и така отборът на Балкан остана с човек по-малко до края на срещата. Атаките на футболистите от Беласица пред вратата на Балкан  не спираха, но Патрик Попов на два пъти, Аспарух Смилков и Атанас Димитров не успяха отблизо да изпратят топката в мрежата зад противниковия страж Костадин Котев. В последната минута от редовното време при центриране пред вратата на домакините настъпи отново паника в защитата на Беласица, кълбото се отби и Кристиян Ковачев с пета вкара топката в мрежата зад Захари Димитров за 3:3.

При този равен резултат Беласица остава на трето място с 59 точки, с три по-малко от втория Вихрен Сандански и четири по-малко от новия водач в групата – Марек .

Източник: Novsport