Беласица победи Надежда в Доброславци и стана есенен първенец на Югозапад

Беласица победи Надежда в Доброславци и стана есенен първенец на Югозапад

Novsport

13-02-2021, 17:58

Отложеният мач от 13 кръг на Югозападната Трета лига от есента между отборите на Надежда и Беласица се игра днес по разпореждане на ЗС на БФС и приключи с успех 1:0 за гостите от Петрич.

Срещата се проведе на изключително лош терен за игра, който беше замръзнал и не позволяваше на техничния отбор на петричани да разгърнат истинските си възможности докрай.

Течеше 2-ра минута, когато при бърза контраатака на гостите след двойно подаване на Стивън Кирилов и Айвън Ангелов топката бе насочена към Симеон Бояджиев и намиращия се в отлична форма диспечер на отбора направи безпомощен стража на домакините.

По-късно Айвън Ангелов и Стивън Кирилов, който с лекота на няколко пъти надбяга защитата на Надежда, не успяха да огорчат вратаря им. Като цяло през първата част на мача отборът на гостите стоеше далеч по-добре на терена.

След почивката отново по-добрият тим бе този на Беласица. На четири пъти Стивън Кирилов проби защитата на домакините, но нямаше кой да отклони насочената от него топка в мрежата. В последните минути на срещата футболистите на Надежда опитаха да изравнят резултата, но това не можа да стане.

След тази победа отборът на Беласица вече е официалния есенен първенец на ЮЗ трета лига и  е с три точки преднина пред отбора на Марек.

На срещата имаше представители от преките конкуренти на Беласица за първото място.

След мача мнения дадоха:

Марти Таушанов - капитан на Беласица: „Спечелихме напълно заслужено отложения мач и вече сме есенен първенец на групата. Ще играем мач за мач, без да подценяваме противниковите отбори.“

Саша Симонович - треньор на Беласица: „И през първата, и през втората част на мача стояхме далеч по-добре на терена, но не успяхме да реализираме головите си положения, създадени най-вече от Стивън Кирилов на няколко пъти. Шанс за отбелязване на гол имаше и Айвън Ангелов. Този мач се игра на изключително тежък терен, по-добре беше да играем на бетонова настилка. Вече сме едноличен лидер в таблицата с три точки преднина пред отбора на Марек. Познаваме силите си. На отбора е нужно спокойствие в оставащите мачове до края на първенството. Заслужена победа, добро съдийство, без грубости от страна на футболистите. Жалко, че в 5-та минута заради лошия терен жертва стана централния защитник Божидар Янков, заменен от Марин Георгиев. Всички футболисти бяха на ниво, а намиращия се в отлична форма Симеон Бояджиев отбеляза гол, който донесе трите точки в мача.“

Източник: Novsport