Берое и Етър се занулиха в последния мач от 20-ия кръг на efbet Лига

Берое и Етър се занулиха в последния мач от 20-ия кръг на efbet Лига

Topsport.bg

11-12-2023, 19:34

Берое и Етър не се победиха в последния мач от 20-ия кръг на efbet Лига, който се игра на стадион "Берое" в Стара Загора. Двубоят завърши при резултат 0:0.

Домакините трябва да съжаляват повече за изпуснатата победа, защото играха почти половин час с човек повече, след като Кольо Станев получи директен червен картон в 76-а минута.

След това равенство Берое събра 25 точки в актива си и зае временното 9-то място в класирането, а Етър е твърдо на дъното с едва 9 пункта.

В 13-та минута на двубоя се създаде сериозна суматоха в полето на Етър след изпълнение на корнер, но всички опити за изстрел от страна на беройци бяха боликрани от играчите на гостите.

В средата на първата част Крум Стоянов развинти двама играчи на Берое по левия фланг и центрира прекрасно в наказателното поле, където Мариян Иванов опита нещо средно между странична и задна ножица, но за негово съжаление топката прелетя над напречната греда.

В 33-та минута Еспиноза центрира опасно в наказателното поле на Етър, а Вини Трибуле стреля с глава, но сантиметри го разделиха от целта.

Десет минути преди почивката домакините достигнаха до най-доброто си положение за гол. След изпълнение на корнер и няколко карамбола в наказателното поле, топката се насочи застрашително към вратата на Етър, но капитанът Георги Ангелов успя да изчисти от голлинията. Две минути преди края на първото полувреме Мартин Величков блесна с прекрасно спасяване с една ръка след удар на Годой.

Двадесет минути след почивката Вини Трибуле получи топката в наказателното поле на "болярите" и стреля с левия крак, но твърде неточно. 

В 72-ра минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката, а тя попадна в Политино, който стреля опасно, но Мартин Величков развенча и този опит да бъде преодолян.

Четвърт час преди края на редовното време "болярите" останаха с човек по-малко. Никола Попов беше привикан от ВАР, за да разгледа ситуацията за удар на Кольо Станев срещу Пахаме. Никола Попов видя повторението и не се поколеба да изпрати Станев преждевременно под душовете.

След като останаха с човек повече на терена, домакините обградиха вратата на "болярите" и в 85-а минута Вини Трибуле подаде добре към Политино в наказателното поле, но изстрелът на последния беше твърде неточен. Секунди по-късно и Годой обстрелва вратата на Етър, но Мартин Величков спаси.

Реферът даде 13 минути продължение, а домакините опитаха всичко до края, но така и не успяха да преодолеят отбранителната линия на "болятите".

Източник: Topsport.bg

Последни новини