Берое излъга Пирин при страшна жега на старта на efbet Лига

Берое излъга Пирин при страшна жега на старта на efbet Лига

Topsport.bg

14-07-2023, 20:38

Берое победи Пирин на старта на новия сезон на efbet Лига. Старозагорци реализираха пълен обрат, за да стигнат до крайното 2:1 като гост на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"Орлетата" първи поведоха чрез гол на Кондраков и владееха инициативата през първата част, но допуснаха изравняване секунди преди края на полувремето. Берое направи пълен обрат в 47-ата минута с втори гол на Трибулет.

Срещата започна по-добре за Пирин.

"Орлетата" владееха инициативата и търсеха упорито попадение. То дойде в 20-ата минута. Тогава Иван Тасев започна атака от центъра на терена и бе фаулиран малко пред наказателното поле. Волен Чинков не се поколеба и отсъди фаул. Семенив изпълни последвалия пряк свободен удар като чукна леко към близкостоящия до него Кондраков, който с удобния си десен крак вкара първия гол през новия сезон за 1:0 за "орлетата".

Домакините продължиха да са по-дейният състав на терена и смело атакуваха. В 37-ата минута се стигна до първата опасност пред вратата на Ковальов. Трибуле бе изведен на добра позиция вляво от вратата, но украинският вратар излезе и пресече подаването, докато нападателят опита да си спечели дузпа, но правилно Чинков подмина ситуацията.

В добавеното време на първата част, леко нелогично Берое успя да изравни. При изпълнение на корнер, Трибулет скочи високо, а отбраната на Пирин направи груба грешка и му позволи да засече с глава, вкарвайки гол секунди преди края на полувремето. През втората част темпото на игра спадна.

В 49-ата минута Берое успя да стигне до пълен обрат. Майк Севалос напредна отляво и намери с успореден пас Трибулет, защитата на домакините не успя да се намеси и нападателят вкара втория си гол в мача за 1:2.

В 71-ата минута отново Трибулет вкара топката в мрежата след като бе намерен от Мечев, но нападателят се размина с хеттрик, след като страничният рефер вдигна засада. До края на мача играта бе доста накъсана, а темпото бавно, предвид и жегата в югозападния град. До края на мача Пирин атакуваше, но така и не стигна до попадение и Берое победи с 2:1.

В следващия кръг Пирин гостува на ФК ЦСКА 1948, а Берое посреща Арда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини