Берое картотекира три от последните си попълнения през септември

Берое картотекира три от последните си попълнения през септември

Topsport.bg

14-08-2023, 18:00

Берое се очаква да картотекира три от последните си попълнения през септември. Ръководството на заралии ще се опита да го стори по-рано, но по всяка вероятност треньорът Густаво Араголаса ще може да използва въпросните играчи в началото на следващия месец или най-късно след паузата за националните отбори.

Това са защитникът Хосе Ариас, халфът Енцо Ойос и нападателят Леандро Годой. Към последния се възлагат големи надежди след пристигането му от аржентинския Расинг.

За момента не се очакват още нови попълнения в Берое и задачата пред спортно-техническия щаб ще е да изгради добра комуникация и сплав между отделните линии.

Треньорът на старозагорци Густаво Араголаса направи изненадващ ход за днешното гостуване на Етър от петия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Ивайло" е от 19:00 часа. Младият офанзивен футболист Илиян Стоянов, който е част от дублиращия отбор на заралии, от няколко дни тренира с първия състав и ще попадне в групата на аржентинския специалист за визитата във Велико Търново. Араголаса е останал впечатлен от демонстрираното от Стоянов, който може да се окаже поредният талант от школата, който ще получи възможност да дебютира за първия отбор под ръководството на аржентинеца от началото на сезона. Треньорът следи отблизо развитието на всички млади таланти от академията на Берое. Той ходи на тренировките и на мачовете на дублиращия тим и наблюдава всички играчи. На няколко пъти Араголаса се изказа ласкаво за юношите на клуба и заяви, че ще им даде шанс в първия отбор.

"Израстват и не се страхувам да ги пускам, защото дават максимума за отбора. Искам да имам поне 4-5 млади на игрището", заяви треньорът. При победата над Крумовград с 2:0 в предишния кръг като титуляр започна Божидар Пенчев, а впоследствие на терена се появиха Дамян Йорданов, Александър Петров и Васил Василев.

Добрите игри на Берое постепенно върнаха и публиката на домакинските мачове, а зелено-белите се радват на добра подкрепа и при гостуванията. Днес, въпреки работния ден, се очаква за Велико Търново да пътуват над 200 привърженици на заралии, които да изгледат гостуването на Етър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини