Берое наказа несигурен Локомотив (Пловдив) с гол в края

Берое наказа несигурен Локомотив (Пловдив) с гол в края

Topsport.bg

01-10-2021, 21:38

Берое победи Локомотив (Пловдив) с минималното 1:0 във втория двубой от десетия кръг в родната efbet Лига.

В герой за домакините се превърна Омар Камара (87'), който се разписа в края на срещата, след като се бе появил на терена няколко минути по-рано.

Така Берое застана на 5-ото място в класирането на първенството с актив от 16 точки, колкото има и ЦСКА. Локомотив пък се намира на незавидната 12-а позиция със 7 пункта.

Двубоят започна добре за домакините, които в първите минути поеха инициативата и създадоха няколко добри възможности да поведат в резултата. Пропуски на Даниел Генов и Серкан Юсеин обаче не позволиха това да се случи.

В 21-ата минута Кийлън Лебон шутира от хубава позиция. Лукас Рейдър успя да избие, но топката попадна в краката на Шакил Сно, който се размина на сантиметри от това да си отбележи автогол.

В 38-ата минута Димитър Илиев получи хубав пас пред наказателното поле. Нападателят стреля, но ударът му бе блокиран от противников играч. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

През втората част темпото на игра драстично падна, като борбата бе основно в средата на терена, а интересните положения пред двете врати липсваха.

Все пак в 63-ата минута гостите стигнаха до опасност пред вратата на Ганев. Бирсент Карагарен нахлув в наказателното поле отдясно и подаде веднага към Димитър Илиев в опасна близост до голлинията. Реян Даскалов обаче се намеси в последния момент и изби в корнер. Нападателят бе повален на земята и претендираше за дузпа, но съдията Драгомир Драганов остана безмълвен.

В крайна сметк Берое поведе в 87-ата минута. Кийлън Лебон центрира отляво към точката на дузпата. Там Кристиан Гомис не можа да изчисти с глава, като след карамбол топката попадна в Омар Камара, който от близко разстояние матира Лукас Рейдър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини