Берое се възползва от кратко футболно вдъхновение и взе ценни три точки като гост на Локо (София)

Берое се възползва от кратко футболно вдъхновение и взе ценни три точки като гост на Локо (София)

Topsport.bg

13-11-2022, 17:20

Берое продължава постепенния си възход под ръководството на Николай Киров. Заралии постигнаха втора поредна победа в efbet Лига, след като донякъде неочаквано спечелиха първия си успех като гост през сезона срещу коравия на свой терен Локомотив (София) - 2:1. Трите точки за старозагорци бяха изработени между 60-ата и 70-ата минута, когато кратко футболно вдъхновение окрили беройци и те се разписаха чрез Вини Трибуле и Абубакар Тунгара. Малко след това гол на втория за 0:3 беше отменен поради засада, а до финала силите на Локомотив стигнаха само за почетен гол, дело на Димо Бакалов.

Загубата е първа за Локо (Сф) в квартал "Надежда" от седем мача, през които спрени бяха грандове като Левски, ЦСКА и Лудогорец. В неделния следобед "червено-черните" имаха достатъчно възможности за гол, включително и греда на Симо Славчев, но в крайна сметка столичани трябваше да се задоволят с поражение №6 от началото на сезона.

Берое се намира на 11-то място във временното подреждане, докато "железничарите" са осми.

Локомотив (София) се възползва от домакинското си предимство и чрез първоначалните си действия подсказа, че ще търси трите точки в неделния следобед. Берое действаше прибрано в собственото си поле и очакваше да нанесе своя удар на контраатака.

Бранителят на Берое - Стилиян Николов и нападателят на Локомотив - Карлос Франса, влязоха в тежко физическо единоборство в наказателното поле на старозагорци. И двамата поискаха от Валентин Железов фаулове срещу себе си, а в крайна сметка реферът отсъди нарушение на правилата в атака.

Столичните "железничари" можеха да поведат в резултата, чрез един от най-опитните си футболисти Симеон Славчев. Опорният халф получи отлично подаване от Антонио Вутов, а последвалият му диагонален шут се отби в дясната греда на Иван Караджов.

Отговорът на беройци дойде в 18-ата чрез младия халф Божидар Пенчев. Макар и от втория си опит, въпросният отправи тежък шут от границата на наказателното поле, който прелетя малко над напречната греда.

Локомотив (Сф) продължи да бъде достатъчно агресивен в предни позиции, като два добри шанса се откриха пред Илия Димитров. Юношата на Левски обаче закъсняваше със стотни от секундата преди да нанесе финален изстрел.

В заветните 10 минути двата тима се вкопчиха в здрава битка, от която пострада самият футбол и липсата на положения пред двамата вратари.

И все пак - Локо можеше да затвори полувремето с гол. Славчев чукна хитро за Антонио Вутов, който почти от аутлинията пробва да комбинира с тичащия към първа греда Карлос Франса. Бразилецът обаче беше блокиран от навременните реакции на Николов и стража Иван Караджов.

"Червено-черните" не спираха да търсят откриващото попадение. А близко до такова домакините отново бяха в 55-ата минута. Карлос Франса елиминира появилия се като резерва на почивката Динков и пусна успореден пас на голлинията за Илия Димитров. №9 обаче отново не оправда очакванията и пак се размина с коженото кълбо.

Точно, когато изглеждаше, че домакините са близо до гола, изненадващо Берое се сдоби с лидерството в резултата. Капитанът Симеон Мечев пробва късмета си с шут от далечна дистанция. Наглед безопасната топка тупна малко пред Александър Любенов, като я направи невъзможна за хващане от изненадания страж. На точната позиция дебнеше нападателят Вини Трибуле, който с лекота наниза попадението за старозагорския клуб.

Отбелязването на първия гол подейства благотворно за момчетата на Николай Киров, които след само още няколко атаки успяха да удвоят своята преднина. Голямо "Браво" за това заслужаваше Серкан Юсеин, който осъществи отличен пробив през центъра, насъбра около себе си четирима футболисти в "червено-черно", след което пусна тънък извеждащ пас за Абубакар Тунгара. Африканецът само това и чакаше, за да отбележи сам срещу Любенов за 0:2!

Локомотив рухна тотално и в 69-ата минута само късметът отърва "червено-черните" от трети гол. Абубакар Тунгара отбеляза за 3:0, но радостта му се оказа кратка заради вдигнатия флаг за засада.

Берое продължи да се забавлява в квартал "Надежда", а много скоро класиката можеше да бъде факт. Трибуле и Тунгара разиграха бързо по между си, а звездата на старозагорци вместо шут реши да центрира за връхлитащия Спас Георгиев. Крилото насочи с глава, ала този път Любенов демонстрира класа и ефектно отрази с десния си крак.

В 78-ата минута Станислав Генчев извърши рискована смяна, пускайки в игра Димо Бакалов за сметка на дефанзивно настроения Алан. Рокадата му се оказа изключително добра, след като 60 секунди по-късно многократният шампион с Лудогорец съумя да намали до 1:2. Бакалов се оказа най-съобразителен при ъглов удар и красиво с глава отклони към незащитения от Караджов ъгъл.

До края Локомотив нямаше нужните шансове, а и време, за да стигне до нещо повече от поражение.

На 19 ноември Локомотив (София) гостува на Спартак (Плевен) за Купата на България, седмица по-късно Берое пък гостува на Миньор (Перник) в същата надпревара.

Източник: Topsport.bg

Последни новини