Битката за Тракия: Феро срещу Херо в сблъсък на динозаврите

Битката за Тракия: Феро срещу Херо в сблъсък на динозаврите

Novsport

23-08-2020, 07:14

Днес, освен Битката за Тракия, ще станем свидетели и на Битката на динозаврите.

Става въпрос за старши треньорите на Ботев (Пловдив) и Берое - Ферарио Спасов-Феро (58 г.) и Димитър Димитров-Херо (61 г.).

Това са двамата специалисти с най-дълъг стаж в родния футбол. Кариерите им като наставници започват още през миналия век. През 1994-а Феро застава начело на Олимик Галата, а Херо пое Нефтохимик година по-рано.

Двамата са били колкото близки, толкова и далечни през годините. Не са едно и две съперничествата им от скамейките, които са с поделен успех.

При първата титла на Литекс в историята през 1998 година Димитров е старши треньор, а Спасов - негов асистент. Именно Феро е човекът, който сменя Херо, поел националния отбор и също на свой ред става шампион с оранжевите през 1999 година.

Оттук започва и съперничеството между двамата. В кариерата си Димитров води единия гранд - Левски, а Спасов другия - ЦСКА. 

Мустакатият специалист обаче, за разлика от своя колега, не успява да излезе да работи в чужбина. И докато Херо рядко се задоволява да води по-слаби отбори, Феро не се притеснява да ръководи дори тим във В група - Етър през пролетта на 2016-а. Печели промоция и за елита - с Монтана.

Днешните наставници на Ботев Пд и Берое са били и от другата страна на барикадата, Ферарио води заралии през 2016/17, а през 2014-а Херо за кратко бе технически директор на канарчетата.

Така днес ще видим поредния епизод от титаничния дуел между динозаврите на треньорската сцена у нас.

Мачът Ботев (Пловдив) – Берое е от 20:00 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо.

Източник: Novsport

Последни новини