БИТКАТА НА СЕВЕРОЗАПАДА: Ботев (Вр) удари Монтана и отлепи от дъното

БИТКАТА НА СЕВЕРОЗАПАДА: Ботев (Вр) удари Монтана и отлепи от дъното

Novsport

09-03-2021, 19:26

Ботев (Враца) спечели с 1:0 гостуването си на Монтана от 20-ия кръг на efbet Лига. Чардав Ивайлов отбеляза фамозен гол. По този начин тимът на Тони Здравков сложи край на серията си от осем поредни загуби. Освен това гостите изплуваха от дъното на класирането и се придживиха чак до 10-ото място, изпреварвайки Етър, Славия, Ботев (Пд) и Монтана.  

Домакините можеха да ударят първи. В петата минута Илия Миланов изчисти топката на метър пред голлинията, за да попречи на играч на Монтана да отбележи. В ответната атака дойде и най-чистото положение за Ботев (Враца) през първото полувреме. Петър Атанасов беше изпуснат от защитата, напредна и стреля по диагонала, но встрани от вратата.

В 13-ата минута Давид Кики направи страхотен пас зад отбраната на Ботев Враца, но Янко Ангелов не успя да засече и Илия Миланов отново се намеси решително. В 19-ата Тони Тасев стреля от фаул, но неточно. Десет след това Иван Михов центрира към Сенхаджи. Той не успя да засече топката, Янко Ангелов и Минков също се разминаха с топката.

Красиво изпълнение на Николай Минков в 34-ата също не завърши с гол. Той преодоля Илия Миланов, влезе в наказателното поле и стреля с десния крак, но топката премина край левия страничен стълб на Краси Костов. В 39-ата Минков отправи много мощен шут от въздуха, но Костов отново запази мрежата си суха.

Врачани изненадващо поведоха пет минути след почивката. Чардар Ивайлов стреля директно от фаул и топката влетя в мрежата, без изобщо Макенджиев да успее да се намеси. Монтана можеше да изравни секунди по-късно,  но опита да Башлиев да прехвърли вратаря на гостите мина над вратата.

В 56-ата Даниел Генов получи извеждащо подаване в наказателното поле на Монтана, но ударът му неточен.  67-ата Николай Минков центрира в наказателното поле, Красимир Костов изпусна топката, но на помощ му се притече Петър Атанасов, който изчисти. 

Удар с глава на Стефан Цонков в 76-ата минута мина встрани от вратата. Десет по-късно Даниел Генов опита да намери Златински, който обаче не успя да засече топката. Това беше и последната опасност в мача.

.

МОНТАНА - БОТЕВ ВР 0:1

0:1 Ивайлов (50)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МОНТАНА: 30. Благой Макенджиев, 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов, 24. Давид Кики, 33. Стефан Цонков, 5.Раян Сенхаджи, 4. Радослав Терзиев, 22. Стефан Каменов, 8. Тони Тасев, 6. Янко Ангелов, 11. Николай Минков

БОТЕВ ВРАЦА: 33. Красимир Костов, 81. Атанас Зехиров, 37. Венцислав Керчев, 9. Даниел Генов, 6. Даниел Гаджев, 20. Дориан Христовски, 18. Илия Миланов, 77. Мартин Николов, 10. Петър Атанасов, 23. Христо Златински, 17. Чавдар Ивайлов

Източник: Novsport

Последни новини