Ботев (Враца) с важна победа в Благоевград

Ботев (Враца) с важна победа в Благоевград

Topsport.bg

25-08-2023, 21:06

Ботев (Враца) победи с 1:0 Пирин в Благоевград в среща от седмия кръг на Първа лига.

Врачани измъкнаха успеха след автогол на Илиан Костов в 79-ата минута. Орлетата играха почти цял мач с човек по-малко, след като Аймен Суда бе изгонен за груба игра още в 14-ата минута.

Домакините започнаха по-силно срещата, като още във втората минута вратарят на гостите Федерико Бариос демонстрира отличен рефлекс след удар на Кондраков.

Малко по-късно нападателят на домакините удари и гредата с удар извън наказателното поле.

В 14-та минута, обаче, "орлетата" останаха с човек по-малко, след като Аймен Суда бе изгонен за грубо нарушение срещу Момчил Цветанов.

Въпреки това, само няколко минути по-късно домакините стигнаха до отлично положение за отбелязване на гол. Борис Тютюков проби отляво и намери Иван Тасев в наказателното поле, но последният направи голям пропуск, като от няколко метра не успя да уцели вратата.

До края на полувремето последваха спокойни минути, а единственото по-опасно положение бе в актива на гостите, но Браян Переа стреля в аут от изгодна позиция в 37-ата минута.

След почивката темпото на игра спадна, въпреки направените смени. 

Все пак врачани владееха инициативата и Браян Переа изведе Мажуга сам срещу вратаря, но Ковальов се отличи с впечатляващо спасяване с крак в средата на второто полувреме.

Така се стигна до 79-ата минута, когато след удар на Мартин Смоленски, топката се отклони в тялото на Илиан Костов и влезе в мрежата.

До края на мача домакините се опитаха да стигнат поне до равенство, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Федерико Бариос.

Източник: Topsport.bg

Последни новини