Ботев (Пловдив) излъга Хебър и записа първа победа като гост от февруари насам

Ботев (Пловдив) излъга Хебър и записа първа победа като гост от февруари насам

Topsport.bg

30-10-2022, 17:09

Ботев (Пловдив) стигна до трудна победа над Хебър (Пазарджик) с 2:1 в двубой от 16-я кръг на efbet лига, игран на стадион "Васил Левски".

Гостите поведоха в резултата около средата на първото полувреме, когато Антоан Бароан (27') бе точен от дузпа. В началото на втората част Хебър изравни, благодарение на Хлеб Бухал (58'). В края на срещата обаче Виктор Генев (81') донесе победата за "канарчетата".

Така Ботев застана на 10-ото място в класирането на първенството с актив от 16 точки, със 7 по-малко от деветия Арда. Хебър пък е на незавидната 14-а позиция с 11 пункта.

Двубоят започна при не много бързо темпо, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове. Първият изстрел по посока на една от двете врати падна едва в 22-рата минута. Хамдиев намери Венсан Марсел в наказателното поле на "канарчетата". Последният бе на отлична позиция и стреля, но топката прелетя над гредата.

В ответната атака пазарджиклии направиха грешка. Октай Хамдиев отне, след което подаде към Венсан Марсел. Той беше непокрит в наказателното поле и като по чудо не намери очертанията на вратата.

В 24-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Брахими бе изведен с пета от свой съотборник. Футболистът остана очи в очи с Петър Дебърлиев, който излезе напред. Стражът обаче събори Брахими на земята. Антоан Бароан се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 36-ата минута Хебърлиев трябваше да се намесва. Елвис Ману намери Брахими, който имаше пространство да стреля и го направи. Топката обаче бе уловена от стража на Хебър. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

В началото на втората част играчите на двата отбора вдигнаха темпото и Хебър за малко да вкара куриозен гол. Топката беше центрирана от пряк свободен удар. Роберто Пунчец игра с нея, но я отклони в тялото на Хлеб Бухал. Кълбото застрашително летеше към вратата, но Ханкич спаси.

В 58-ата домакинтие изравниха. Хлеб Бухал получи хитро подаване от Божуркин, който навлезе в наказателното поле. Футболистът не се замисли и стреля покрай Хидайет Ханкич.

В 68-ата минута Николай Минков засече успоредно подаване на голлинията. Той обаче прати топката към дясната греда. Беше отсъдена засада, но евентуален гол щеше да бъде зачетен след намеса на ВАР, защото нямаше нищо нередно в атаката.

В 81-вата минута "канарчетата" отново поведоха. Виктор Генев се извиси над всички при центриране от ъглов удар и с глава насочи топката към вратата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини