В зрелищен мач Хебър вгорчи дебюта на Светослав Петров начело на Етър

В зрелищен мач Хебър вгорчи дебюта на Светослав Петров начело на Етър

Topsport.bg

08-10-2023, 17:08

Хебър постигна ценен успех над Етър с 5:2 в сблъсък от 13-ия кръг на efbet лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Срещата беше предшествана от много голове, както и от един червен картон. Така тимът от Пазарджик е на 9-то място със 16 точки, докато "болярите" са последни с едва 4 пункта.

Срещата стартира по мечтания начин за гостите от Пазарджик, които поведоха още в 4-ата минута. След добро разиграване, топката попадна в Николас Пенев, а той центрира към Георги Николов, който реализира със страхотен удар с глава.

Въпреки инкасираното попадение, "болярите" запазиха спокойствие и в 12-ата минута съумяха да възстановят паритета. При центриране от ъглов удар Ивайло Димитров се извиси над всички, за да нанесе неспасяем изстрел.

Макар темпото в мача да спадна значително, домакините успяха да осъществят обрат в двубоя. В 34-ата минута Георги Ангелов изведе Илкер Будинов зад гърба на отбраната на Хебър, след което полузащитникът подаде към Шахредин Букхолда, а той от непосредствена близост се разписа с лекота.

Головата фиеста в мача продължи. В 71-ата минута Хебър окончателно сложи край на интригата след гол на Роберт Мазан. Мартин Михайлов успешно намери левия краен бранител, чийто удар не остави шансове на стража Мартин Величков.

Таранът на Хебър постъпи изключително безрасъдно, когато удари с лакът свой опонент. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб първоначално не видя ситуацията, но асистентите на ВАР го призоваха да прегледа ситуацията. Реферът обстойно провери съприкосновението, показвайки червен картон на нападателя.

Секунди преди края на полувремето съставът на Любослав Пенев се домогна до втори гол в мача. Нападателят Георги Николов получи подаване в наказателното поле, засичайки пас отляво за 2:2.

Началото на втората част за отбора от Пазарджик бе великолепно. При подаване на точката на дузпата Николас Пенев умело се вклини между защитниците на Хебър, реализирайки за 3:2.

Очевидно Хебър умишлено атакуваше през фланговете, тъй като Етър изпитваше сериозни затруднения. В 53-ата минута Карлос Охене проби отдясно, комбинира с Бастунов и нападателят с мощен снаряд покачи аванса на съотборниците си.

Най-запомнящият се момент в мача настъпи в 77-ата минута. Тогава таранът на Хебър постъпи изключително безрасъдно, когато удари с лакът свой опонент. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб първоначално не видя ситуацията, но асистентите на ВАР го призоваха да прегледа ситуацията. Реферът обстойно провери съприкосновението, показвайки червен картон на нападателя.

В 86-ата минута Етър пропусна добра възможност да намали пасива си. Футболистите в бяло изпуснаха централния защитник Георги Ангелов, който с глава нацели страничната греда на вратата, пазена от Матвей Игонен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини