В ПЛОВДИВ: Арда и Левски ще търсят първи успех през годината

В ПЛОВДИВ: Арда и Левски ще търсят първи успех през годината

Novsport

14-06-2020, 07:14

Днес в 16:30 часа е срещата между Арда и Левски от последния 26-и кръг в редовния сезон на efbet Лига.

Това е сблъсък между два тима, които се намират в дупка и търсят начин да излязат от нея.

Определено двубоят е много по-важен за гостите от София, които имат по-големи амбиции в първенството, но представянето им напоследък не отговаря на големите цели.

И Арда и Левски се намират в лош период и са без успех от началото на календарната 2020 година.

Кърджалийци дори са в серия от 8 поредни мача без победа в първенството, като за последно взеха три точки в срещата с Витоша (Бистрица) (2:0) на 2 ноември.

Левски пък е в поредица от 6 мача без успех в първенството, като интересното е, че и „сините“ последно победиха Витоша на 8 декември. 

Ако прибавим и двата мача за Купата с Лудогорец (0:0) и Локомотив (Пловдив) (0:2), серията набъбва на 8 мача без успех в редовното време.

Лошото представяне на отбора доведе и до смяна на треньора, като Петър Хубчев бе уволнен и на негово място отново бе поставен Георги Тодоров.

На „Герена“ се надяват това да доведе до някаква видима промяна в играта на отбора и до завръщане на победния път.

Арда също смени треньора си по време на паузата в първенството, като клубът се раздели и с доста играчи. Кърджалийци обаче дадоха знак, че вървят в правилната посока и измъкнаха точка от Лудогорец в Разград в миналия кръг.

Сега те се надяват да направят и следващата крачка и да вземт трите точки срещу „сините“. Евентуален успех днес ще е по-скоро за престиж, тъй като Арда реално вече знае съдбата си в efbet Лига, където остава във втората осмица.

В Левски обаче нямат право на повече грешки, ако искат да се преборят за място в Европа.

Тимът е на крачка от отпадане от турнира за Купата на България, а в първенството също започна да изостава от основните си конкуренти ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Така че трите точки днес изглеждат направо задължителни.

Треньорът на Арда Николай Киров не може да разчита днес на контузените Банков и Сам, както и на наказания Коконов. Очаква се той да заложи на Юсуф под рамката и пред него в защита Костадинов, Стоев, Крумов и Леони.

Ховсепян и Мартинов ще са опорни халфове, а Ковачев и Делев ще бъдат на крилата. Атаката ще води Василев, а зад гърба му ще действа Руменов.

Новият треньор на Левски Георги Тодоров пък не се очаква да направи драстични промени по състава, но такива все пак ще има. Той не може да използва контузените Живко Миланов и Симеон Славчев, както и наказания Иван Горанов.

Очаква се на терена да излязат Георгиев под рамката и Найденов, Каргас, Ейолфсон и Илиев в защита. Тиам и Райнов ще бъдат двойката в средата на терена, а Спиерингс ще действа като плеймейкър. Иванов и Паулиньо ще започнат на крилата, а в атака ще се разчита на Робърта.

Източник: Novsport

Последни новини