Вихрен победи Перун и оглави класирането

Вихрен победи Перун и оглави класирането

Novsport

23-08-2020, 14:40

Трета поредна победа постигнаха футболистите на Вихрен Сандански срещу Перун от град Кресна от началото на настоящото първенство и вече с 9 точки оглавиха таблицата на групата.

Първият гол в срещата бе отбелязан в 10-та минута. Александър Якимов изведе Атанас Чепилов пред наказателното поле на гостите, последва директен обстрел, вратарят на Перун Атанас Тапагьозов изби топката и в добавката Владимир Кабранов не сгреши за 1:0.

На два пъти Йордан Харизанов от Перун при 0:0 и 1:0 не успя отблизо да огорчи вратаря Веселин Ганев. Накрая на първата част след негов удар топката разтресе напречната греда зад стража на Вихрен.

На почивката наставникът на гостите Благовест Ангелов направи бърз разбор на играта от първото полувреме и даде указания за успешна игра през второто. За жалост на терена нещата не се получиха.

В 60-та минута след центриране от ъглов удар, изпълнен от Кристиян Здравков, централният нападател на домакините Методи Костов бе оставен непокрит и с глава изпрати топката в мрежата зад Веселин Ганев за 2:0.

Независимо от негативния резултат футболистите на Перун не се уплашиха и продължиха да търсят начин за промяна на резултата.

Влезлият в игра Борислав Бориславов /бивш футболист на Вихрен/ проби отляво защитата на домакините и от няколко метра със страхотен шут изпрати топката с сглобката пред очите на слисания вратар Веселин Ганев за 2:1.

Гостите имаха още едно чисто голово положение след удар на Иван Георгиев, но посоката на топката бе променена от опитния Даниел Златков.

„Давам добра оценка на нашите футболисти, независимо от загубата, която претърпяхме от по-добрия отбор на терена – Вихрен, в който играят много опитни и класни футболисти. Добре се включиха в срещата тримата нови - Петър Добринков, Десислав Токов и Иван Найденов.  Следващият ни мач ще е на градския стадион в Кресна срещу Надежда Доброславци в събота”, заяви Благовест Ангелов. 

Източник: Novsport

Последни новини