Владимир Гаджев: Очаквам победа за Левски, ЦСКА е в кофти положение

Владимир Гаджев: Очаквам победа за Левски, ЦСКА е в кофти положение

Topsport.bg

16-04-2022, 09:14

Владимир Гаджев игра за Левски, Панатинайкос, Левадиакос, Крит, Ковънтри, Анортозис, Берое и Хебър. В навечерието на Вечното дерби с ЦСКА колегите от "Новспорт" го потърсиха за мнение.

Новият Левски

- Отборът на Левски промени доста стила си. Сините разполагат с доста качествен състав, може би нямат чак толкова дълга скамейка. Станимир Стоилов и екипът му промениха много - организацията в клуба като цяло. Не съм работил с него, но разбирам, че държи на организацията, а това се отразява и на терена. Халфовете определено са ми слабост. Съжалявам за Ради Цонев, той може би ми е слабост най-вече. Кръстев, Уелтън, Кордоба, Анди Краев...всички те ми правят добро впечатление. Няма как да пропусна Георги Миланов, но аз от него не съм изненадан.

Определено Левски има добри полузащитници. Дори без Димитър Костадинов, който е низвергнат. Ако има рецидив - тяхното отстраняване е добро решение. Аз не съм запознат с тяхната история и дисциплинарното провинение, но се надявам да заиграят, защото имат потенциал. Димитров на моменти изпъкваше, в други се губеше. Надявам се да си разреше проблемите. В България има дефицит на футболисти, нека не губим още двама.

Селекцията

- Едно от спряганите имена е това на Ивелин Попов. Той може да пасне на всеки един стил. Неслучайно играе толкова дълго време на толкова високо ниво. Всеки треньор в България би искал да има Ивелин в състава си. Трябва нападател, надявам се да бъде взет такъв. Не мога да кажа, че Билал Бари играе слабо. Той обаче не може да вкара от всяко положение. Нужен е лидер, който може да влачи отбора на гърба си. Дори и на фланговете има нужда от още попълнения по мое мнение. Стоилов и екипът му знаят най-добре. Много е деликатна темата със собствениците на клубовете. Ако собственикът се откаже и спре финансирането е сложно. Феновете в момента са факторът, заради който Левски съществува. Обстановката е доста трудна от финансова гледна точка, не само тук в България. Ние нямаме манталитета на западните страни, в които феновете пълнят стадион, купуват артикули и т.н. Трябва да се намери някаква формула, можем да се надяваме някой да я намери.

Лудогорец

- Отборът на Левски има сили да се бори за купа на България. Играят подредено, има импровизация във фаза атака. С малко късмет могат и да са трети. Мечтите са безплатни, дори и тези за титла. Предполагам, че феновете и ръководството също мечтаят за това. Лудогорец в момента е най-добрият отбор, без съмнение.

Лудогорец в момента са на много високо ниво - на терена, като клуб, организационно. Другите отбори може би нямат такава възможност. Ще трябва и малко късмет, за да се катурне тима от Разград. Победата в първата полуфинална среща бе добра, но Лудогорец не е случаен отбор.

Дербито

- Очаквам Левски да победи ЦСКА. "Сините" играят доста по-добър футбол. И не го казвам, защото съм привърженик на Левски. Вижда се с просто око. Но все пак е дерби. Трябва себераздаване и концентрация. ЦСКА в момента е в кофти положение. Амбициите на техния старши треньор бяха шампионски, но видяхме, че разликата е голяма. Сравнявайки го със Станимир Стоилов, виждаме, че Мъри е далеч по-умерен в изказванията си.

Държавата

- Държавата ни е в странна ситуация, а искаме футболът да е на високо ниво. Трябва държавата да се подреди. Много спортове са с много занижено ниво. Надявам се да се намери финансиране, защото спорт без финансиране е трудна работа. Нека отборите да намерят такова. Аз винаги съм твърдял, че има талантливи деца във всеки един спорт. Просто трябва да се намери балансът в процесите в школите. Някъде между юношеските и мъжките гарнитури се къса нишката, както се казва. Най-вероятно и нас щяха да критикуват навремето.

Източник: Topsport.bg

Последни новини