Военна операция "ЦСКА"

Военна операция

Topsport.bg

04-11-2022, 16:15

ЦСКА продължава "военната си операция" из терените на България, но "армейците" дадоха и доста "жертви" след 5-те поредни победи, 4 от които извън столицата.

За лидера в шампионата предстои домакинство срещу солидния тим на Локомотив (Сф). В него Саша Илич няма да може да разчита на контузените Мено Кох, Лазар Туфегджич и Юрген Матей. В мача на стадион "Българска армия" участие няма да могат да вземат и наказаните Брадли де Нойер и Дюкенс Назон.

След изиграването на 16 мача, цели 4-ма футболисти на "армейците" вече изтърпяха наказания за натрупани картони. Това са Жеферсон, Амос Юга, а сега Брадли де Нойер и Дюкенс Назон. Още двама чукат на вратата и съвсем скоро, най-вероятно, ще се присъединят към това каре от футболисти - Тибо Вион и Юрген Матей, които имат по 4 жълти картона.

Иван Турицов също пропусна един мач за "червените", но той беше след директен червен картон в дербито с Левски. Той обаче има още 3 жълти и не е далеч моментът, когато и на него ще му се наложи да почива в някой мач.

ЦСКА трябва много внимателно да подхожда към този проблем, защото тези картони никак не са за подценяване и към края на шампионата могат да натежат. Особено когато на хоризонта се зададе и плейофната фаза. Един момент в мача с Локо (Пд) обаче ми направи впечатление и това ме навежда на мисълта, че Саша Илич е взел проблема под внимание.

В предишни сезони, доста често се случваше футболист на "червените" да пропусне някой удобен момент да си изкара картон и след това да е изгарял за важен мач. Тази година се забелязва различно отношение. Връщам се към 92-а минута на мача с Локо (Пд). Камерите улавят как Саша Илич вика нещо към намиращия се в далечния край на стадиона Брадли де Нойер. Брадли направи няколко крачки към него, но мачът си течеше, Локомотив атакуваше и нидерландецът нямаше как да напусне зоната си, за да разбере какво иска да му каже Илич. Намиращият се по-близо до треньора на ЦСКА - Юрген Матей, се приближи, чу инструкциите на Илич и предаде съобщението на Де Нойер. Само минута по-късно нидерландецът се забави да бие тъч и реферът му показа жълт картон.

Футболни хитринки, които всеки отбор използва. Миналата година видяхме същото и от Лудогорец, и от Левски, а и всяка седмица тези неща се случват по терените на Европа и света. Не го виждах обаче в ЦСКА. Сега е различно и Саша Илич демонстрира, че правилно ще балансира този елемент, който пак казвам, никак не е за подценяване.

И последно, което няма как да не прави впечатление. ЦСКА има един защитник, който е сред най-постоянните играчи през този сезон и не е получил нито един картон! Това е младият Християн Петров. Защитникът на "червените" е взел участие в 13 шампионатни двубоя и очевидно работи с хирургическа точност при единоборствата, с които му се налага да се справя по време на мачовете.

Източник: Topsport.bg

Последни новини