Генчев: Не показахме, че искаме победата повече от противника

Генчев: Не показахме, че искаме победата повече от противника

Topsport.bg

20-12-2021, 19:12

Старши-треньорът на Лудогорец -Станислав Генчев коментира поражението на "орлите" с 0:1 в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига.

"Не сме искали да играем защитно, но противникът игра агресивно и ни превъзхождаше на моменти. През второто полувреме бяхме една идея по-добре в контрола на топката и при атаките, но не показахме, че искаме победата повече от противника. Напрежението при последния пас и при контрола на топката. Имахме по-скоро хаотичен натиск. Мачът се реши от едно статично положение, където знаем, че ЦСКА е много силен.

Разликата няма значение, дали е 2 или 10 точки. Притеснява ме начина, по който загубихме последните два мача. Когато играем добре и всичко е наред, няма нещо, което да ме притеснява.

Отрази се, най-вече при напрежението. Прекалено елементарно губехме топката. Ня показвахме отговорност в моментите, когато трябваше да я покажем. Сега ще направим анализ на представянето на всеки футболист през целия сезон. Промени ще бъдат направени, но не искам да говоря за това сега.

Напрежението е част от футбола, особено при отбори, които гонят титла или купа. Няма как да няма напрежение, но в момента е нужно качествата на всеки футболист да излязат на преден план. В такъв момент не трябва да губим концентрация. Пробвахме с центрирани топки да създадем хаотичен натиск. Там е силата на ЦСКА - във въздушните топки. Трябваше да играем по земя и да търсим атаки с комбинации, а не с центриране. Не само Десподов, а и много други играха под възможностите си. Не можем да разчитаме само на един футболист. Не трябва да чакаме само на Сотириу или на Десподов.

Винаги е добре дошъл всеки добър футболист. Не е лесно да се докара добър футболист в България, не сме сред най-привлекателните дестинации. Ще се подсилим навсякъде, където имаме възможност да вземем добър футболист. Вратата е едно от местата, където нямаме проблеми. На когото и да дадем шанс, се представя добре. Бих желал на всички други позиции да имаме такава конкуренция. Добри и равностойни футболисти и който влезе, да се представя както трябва. Няма да се отпуснем и ще работим сериозно, както трябва да работим. Напрежение не трябва да има, трябва да има притеснение от представянето ни в последните два мача".

Източник: Topsport.bg

Последни новини