Гецата е оптимист, че ЦСКА може да отстрани Виктория (Пилзен)

Гецата е оптимист, че ЦСКА може да отстрани Виктория (Пилзен)

Topsport.bg

22-08-2021, 16:42

Един от героите САЩ'94 и бивш капитан на ЦСКА - Георги Георгиев, коментира пред "Мач Телеграф" отминалия мач между Виктория (Пилзен) и "червените", както и очакванията си за реванша.

"ЦСКА трябва да промени коренно играта си в реванша, за да успее да елиминира Виктория. Да, и аз отчитам, че първият гол е от засада. Но не беше нещо фрапиращо - тънка беше и като няма ВАР, може и да не се види. Проблемът не беше тази ситуация, въпреки че от нея стана гол. Като цяло в защита отборът беше зле, а и игра без самочувствие. Направиха само две-три по-добри атаки, което е твърде малко. А и при тези нападения липсваше подкрепа от хората от по-задни позиции. В средата на терена загубихме битката. При втория гол не съм вярвал, че може Мазику да го минат по толкова детски и селски начин.

Досега играеше добре и не очаквах това от него. На всеки може да се случи да му я заврат между краката, ама да направи фал поне тогава. Той го остави да мине и започна да се ядосва. А фал отстрани не значи гол, а в случая стана гол.

Аз винаги съм оптимист и за мен шансовете са 50 на 50. 2:0 е коварен резултат, но не е такъв, който не може да се обърне. Правени са обрати и от по-големи резултати. Само не бива да прибързваме във втория мач - да се юрнем едва ли не до 15-ата минута да ги върнем тези голове. Такъв подход може да е опасен, трябва да сме търпеливи, да наложим методично натиск. Естествено, че е хубаво да падне ранен гол, но и в 45-ата минута да влезе - пак ще е добре. Ще има цяло второ полувреме, за да се заличи преднината на Виктория. Вкараме ли първия гол, напрежението вече ще е изцяло върху чехите, не върху нас.

За мен Стойчо трябва да направи някои промени в състава, защото отделни хора ми изглеждаха много уморени. Но той най-добре си знае. И за нас, както и за Лудогорец с Малмьо е добре, че правилото за гола на чужд терен вече не важи, защото ако съперникът вкара, няма да се наложи да отбелязваме задължително четири. Що се отнася до чехите - добър отбор, но нито са испанци, нито са французи, нито са англичани. Е, не са и ботушари, разбира се, умеят да играят добре, силни са като колектив. Не видях при нас нещо подобно първия мач", завърши Георги Георгиев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини