ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ЦСКА! Локо (Пд) взе дербито с 2:0, второто място вече е мираж

ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ЦСКА! Локо (Пд) взе дербито с 2:0, второто място вече е мираж

Novsport

15-05-2021, 21:53

Локомотив Пловдив победи ЦСКА с 2:0 в двубой от 30-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Локомотив". В герой за домакините се превърна Димитър Илиев, който се разписа на два пъти, като първото му попадение в срещата бе от дузпа, която бе отсъдена след преглеждане с ВАР. 

Двата отбора в момента са с по 56 точки, но смърфовете заемат второто място в класирането, тъй като са с по-добри показатели в редовния сезон.

Първата опасност дойде в 11-ата минута и тя бе пред вратата на гостите. Илиев намери Илич, който от своя страна изведе великолепно Минчев. Нападателят стреля в близкия ъгъл на Евтимов, но вратарят на червените изби в корнер.

В 19-ата минута Вион стреля силно от 20 метра, но над напречната греда. Девет минути по-късно Кайседо получи извеждащ пас и стреля по диагонал, но на сантиметри покрай вратата. В тази ситуация страничният съдия не вдигна флага за засада, но ако таранът на червените бе отбелязал, попадението можеше и да бъде отменено чрез ВАР.

В минутите до края на първото полувреме "червените" владееха повече топката, но трудно стигаха до интересни ситуации пред вратата на Илко Пиргов. Гостите не успяха да оправят нито един точен удар през първата част.

Три минути след началото на втората част пред Локомотив се откри най-добрата възможност за гол до този момент. Илич изведе Минчев сам срещу Евтимов, нападателят пусна топката покрай стража, но твърде леко, а Вион я спря на два-три метра пред голлинията.

В 54-ата минута Илиев овладя добре в средата на терена, измъкна се от Юга и комбинира със свой съотборник. Последваха няколко паса пред наказателното поле на гостите, а атаката завърши с много опасно центриране на Цветанов, но сантиметри не достигнаха на Минчев да го засече.

В 63-ата минута наставникът на гостите Любослав Пенев направи три промени в състава си, вкарвайки свежи сили в лицето на Бисмарк Чарлс, Иван Турицов и Джером Синклеър, а това наложи и рокади в редиците на „червените”, като Тибо Вион зае мястото на левия бек, след като Мазику бе заменен.

По-опасните атаки на домакините в този период от мача доведоха до няколко фаула около наказателното поле на червените. При един от тях Умарбаев центрира, Бисмарк тушира с ръце Масоеро, но реферът остави играта да продължи. Той обаче получи сигнал от ВАР съдиите и след като прегледа положението правилно отсъди дузпа. С изпълнението й се нагърби Димитър Илиев, който я реализира в 76-ата минута.

В 84-ата минутиа отново той удвои. След ново центриране от фал отляво, Гомис успя да върне топката с глава към Илиев, който с лекота я насочи в опразнения ъгъл на вратата за 2:0.

Локомотив Пловдив - ЦСКА 2:0

1:0 - Димитър Илиев (76)

2:0 - Димитър Илиев (84)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Локо (Пд): Илко Пиргов, Денис Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев

ЦСКА: Димитър Евтимов, Юрген Матей, Мено Кох, Федерико Варела, Енрике Рафаел, Георги Йомов, Тибо Вион, Брадли Мазику, Тиаго Родригез, Амос Юга, Жорди Кайседо

87 - Малембана заменя Парвиз Умарбаев.

84 - ГОЛ! Центриране от фаул на Умарбаев, Гомис свали към Илиев, който от около 6 метра вкара с премерен удар.

83 - Карагарен е заменен от Николаев.

76 - ГОЛ! Димитър Илиев бе безмилостен!

75 - Дузпа! Чарлс наруши правилата в наказателното поле и след консултация с ВАР съдията Димитров посочи бялата точка.

73 - Свободен удар за Локомотив в близост до наказателното поле на ЦСКА. Добра възмонжост за центриране.

68 - Турицов е оцветен в жълто.

64 - Джером Синклеър заменя Енрике Рафаел.

64 - Турицов заменя Брадли Мазику.

63 - Бисмарк Чарлс заменя Кайседо.

59 - Вижда се напрежение във ВИП ложата, където Христо Крушарски води спор с фенове. 

54 - Много добра атака на Локомотив, която завършва с много остро подаване на Момчил Цветанов към Георги Минчев, но нападателят не успява да засече топката от непосредствана близост.

48 - Илич пусна към Минчев, който изпревари Матей и стреля, но Вион изби пред голлинията слабия изстрел на нападателя.

46 - Начало на втората част.

45 - Край на първото полувреме.

42 - "Червените" владеят повече топката, но въпреки това трудно успяват да се задържат в наказателното поле на пловдивчани.

39 - Жълт картон за Лукас Масоеро.

29 - Геройска намеса на Димитър Евтимов. Вратарят излезе извън наказателното поле и изби от краката на връхлитащия Момчил Цветанов, предотвратявайки голяма опасност пред вратата си.

28 - Жорди Кайседо се измъкна от отбраната на домакините и стреля силно по диагонала, но топката премина на сантиметри от лявата греда. Повторенията обаче показаха, че нападателят на "червените" е бил в положение на засада.

26 - Остро центриране на Георги Йомов отдясно към Жорди Кайседо, но Илко Пиргов следеше ситуацията и пресече подаването. 

19 - Изстрел на Тибо Вион от далечно разстояние. Топката минава малко над напречната греда.

11- Кристиан Илич изведе по прекрасен начин Георги Минчев, който шутира опасно по диагонала, но Димитър Евтимов внимаваше и спаси.

5 - Агресивно начало на срещата, двата отбора се опитват наложат играта си.

1 - Начало на мача.

Източник: Novsport

Последни новини