Гочето: Стойчо Младенов е с твърд характер, трудностите го амбицират

Гочето: Стойчо Младенов е с твърд характер, трудностите го амбицират

Topsport.bg

10-04-2022, 16:29

Бившият треньор на ЦСКА - Георги Василев-Гочето коментира загубата на "червените" от Локо (Пд) с 0:2 и сподели мнението си относно евентуална треньорска смяна в отбора.

"В края на сезона този мач срещу Локомотив няма особено голямо значение. След няколко дни всички привърженици и отборът ще преживеят поражението от пловдивчани. На всички е ясно, че концентрацията е към Купата на България, където "червените" се изправят срещу Славия. Много важен мач и при успех над "белите" всичко това ще бъде забравено.

В началото на сезона изявиха амбиции за шампионската титла, но това няма да се случи. Най-нормалното е да се опитат да защитят Купата на България, която вдигна тима през миналата година. Концентрацията е към този мач, но това, разбира се, не трябва да служи като оправдание.

В ЦСКА направиха промени през втората част, но това не помогна. При "смърфовете" има нови хора, смяна на треньора. Те се борят за седмата позиция и бараж за евротурнирите, а това е реална цел за тях. И в предишните кръгове ЦСКА не игра на необходимото ниво. "Червените" имат добри нападатели, но ако Кайседо не вкара, другите трудно стигат до попадение с удари от дистанция. Притискаха противника и добре държаха топката, но бяха мекушави и липсваше изненадата пред вратата на противника. От останалите нападатели виждаме епизодични прояви. Взеха нови халфове, но не може да кажем, че имат афинитет към попаденията.

Аз мисля, че за ЦСКА е много важен мачът със Славия във вторник и представянето на отбора в сравнение с мача с Локо ще бъде коренно различно. В "червените" редици имат проблеми и в защитата след контузията на Юрген Матай. Забелязва се липсата му и имат бели петна в тази зона. Стойчо Младенов е сериозен човек. Той е много амбициозен и с твърд характер. Не се притеснява от трудностите, а напротив, преодолява ги. Не мога да му дам съвет, защото той най-добре познава обстановката в отбора и играчите. Знае добре и какви са футболистите на Славия. Добре е, че мачът с Левски се пада след тази среща с "белите". По този начин ще бъдат по-концентирани в битката с играчите на Златомир Загорчич. После вече трябва да мислят за двубоя със "сините". И за двата отбора си мисля, че дербито не е на дневен ред предвид мачовете им през седмицата", продължи той пред "Мач Телеграф".

"Не мисля, че трябва да бъде освобождаван Стойчо Младенов. В края на първенството при конкретна реална цел пред отбора смяната на треньора не е гаранция, че ще е за добро. Тя няма да помогне на ЦСКА. В отбора няма нищо скрито, на всеки е даден шанс, за да няма разделение между играчите и най-вече за да напредне отборът. Треньорска смяна се прави само и единствено, ако си сигурен, че това ще помогне на отбора. Ако бъде сменен сега според мен ще е грешка", завърши Василев, който работи със Стойчо на "Армията" преди близо четвърт век.

Източник: Topsport.bg

Последни новини